Antena Căutare

Un celebru tablou de la Luvru a fost vandalizat de o vizitatoare

Un celebru tablou expus intr-o filiera a Muzeului Luvru din Paris a fost vandalizat de o vizitatoare. Este vorba despre pictura “Libertatea conducand poprul”,a artistului romantic Eugene Delacroix.

Joi seara, cu putin timp inainte de inchiderea Muzeului Luvru-Lens din nordul Frantei, o filiera a cunoscutului Muzeului Luvru din Paris, o vizitatoare a vandalizat o pictura, folosind un marker. Femeia, in varsta de 28 de ani, a mazgalit cu un marker in partea de jos a tabloului. Un agent de paza si un alt vizitator au oprit-o imediat pe femeie, impotriva careia muzeul a depus deja o plangere. Aceasta a fost retinuta de politisti.

La prima vedere, se pare ca semnul trasat de femeie cu markerul va putea fi indepartat, asa cum au declarat reprezentantii Muzeului Luvru, intr-un comunicat de presa.

Pictura „Libertatea conducand poporul” (1830), a pictorului Eugene Delacroix, este una dintre capodoperele care au fost mutate in Muzeul Luvru-Lens pe perioada unui an. Muzeul Luvru-Lens este o filiala a Muzeului Luvru din Paris. El a fost inaugurat pe 4 decembrie si a fost deja vizitat de 205.000 de vizitatori.

O lectie emotionanta de viata din partea unei tinere bolnave de cancer... Statele Unite: Algerianul responsabil pentru atacul de la In Amenas, pe lista celor care "trebuie ucisi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x