Antena Căutare

Un colaborator al Sotheby’s, condamnat la închisoare după ce a furat până la 30 de milioane de dolari din tranzacţii cu opere de artă

Timothy Sammons, care a colaborat pentru casa de licitaţii Sotheby’s din New York, a fost condamnat la închisoare după ce s-a declarat vinovat de furtul a până la 30 de milioane de dolari din tranzacţii cu opere de artă.

Timothy Sammons, care a colaborat pentru casa de licitaţii Sotheby’s din New York, a fost condamnat la închisoare după ce s-a declarat vinovat de furtul a până la 30 de milioane de dolari din tranzacţii cu opere de artă.

Dealerul de artă britanic a fost condamnat de un tribunal din New York la o pedeapsă de 4 până la 12 ani de închisoare.

Între operele de care s-a folosit Sammons se numără „Buste de Femme”, de Pablo Picasso, „Rêverie”, de Marc Chagall şi „Calanque de Canoubier (Pointe de Bamer)”, de Paul Signac, potrivit unui comunicat trimis de procuratura din Manhattan, citat de La Vanguardia.

„În timpul negocierilor pentru vânzarea unor picturi extraordinare la preţuri mari, Timothy Sammons stăpânea arta minciunii, escrocheriei şi furtului. Timp de mai mulţi ani, acuzatul a pus la care o strategie înşelătoare pentru a face bani, câştigând încrederea posibililor cumpărători şi vânzători pentru a le lua milioane de dolari pe care i-a folosit în scop personal”, a spus procurorul Cyrus Vance.

Sammons a colaborat cu Sotheby’s înainte de a pune bazele propriei afaceri în Londra, Zurich şi New York.

Ca dealer, reprezenta proprietarii de importante opere de artă în vânzări private sau pe care îi trimitea caselor de licitaţii, iar clienţii lui se aşteptau ca el să vândă lucrările şi să le dea banii obţinuţi după ce îşi oprea un comision.

Potrivit documentelor depuse în proces, îngtre anii 2010 şi 2015, Sammons a oprit mai mulţi bani decât prevedeau comisioanele, se folosea de banii din vânzări pentru a-şi cumpăra bilete de avion la clasa întâi şi pentru a plăti, între altele, facturi ale cărţilor lui de credit.

Judecătoarea care s-a ocupat de caz, Ann Scherzer, a descris acţiunile lui Sammons drept „extrem de grave şi tulburătoare” şi a spus că el a negat că ar avea vreo responsabilitate. Avocatul inculpatului a declarat că clientul său regretă cele întâmplate şi că acţiunile „nu au fost intenţionate”.

Sursa : news.ro

Donald Trump trimite reprezentantul SUA pentru situaţii cu ostatici în Suedia pentru a monitoriza procesul lui ASAP Rock... Parlamentul indian a interzis tradiţia musulmană prin care bărbatul poate divorţa instantaneu pronunţând de trei ori cuv...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x