Căutare Live

Un deputat din partidul lui Zelenski provoacă indignare în Ucraina după ce îndeamnă o pensionară să-şi vândă câinele pentru a-şi plăti factura la gaze naturale

Un deputat ucrainean a provocat un val de indignare după ce i-a sugerat unei pensionare să-şi vândă câinele pentru a-şi plăti factura la gaze naturale, într-una dintre cele mai sărace ţări din Europa, obligând preşedinţia să intervină marţi în polemică, relatează AFP.

O locuitoare a unui sat din centrul ţării, Luibov Koliutşa, a intervenit vineri la telefon, într-un talk-show televizat, pentru a se plânge de facturile prea mari faţă de pensia sa, în valoare de 2.000 de grivne (72 de euro).

Răspunzându-i, un deputat din cadrul Partidului prezidenţial Servitorul Poporului Evghenii Bragar, în vârstă de 25 de ani, i-a sugerat pensionarei să -şi ”vândă” căinele ”de rasă” pentru a-şi ”plăti liniştită” facturile.

Această declaraţie a provocat furie în Ucraina, inclusiv în rândul colegilor lui Bragar, mai ales după ce presa a dezvăluit ulterior că ”Şarik”, câinele lui Liubov Koliutşa, este bătrân şi orb.

”Evghenii Bargar, eşti o brută”, a comentat pe Facebook Geo Leros, alt deputat din Partidul Servitorul Poporului, care îşi datorează popularitatea promisiunii de a ”sparge sistemul” vechilor elite şi de a aduce feţe noi în politică.

Pe reţele de socializare, utilizatorii au postat în masă poze cu animalele lor de companie, promiţând să nu le vândă.

”Câine pierdut. Seamănă cu 100-150 de metri cubi de gaze naturale”, ironizează o glumă populară.

Deputatul a sfârşit prin a prezenta ”scuze”, pe Facebook. ”Sunt novice în politică şi nu am învăţat încă să răspund la întrebări delicate”, a pledat el.

De asemenea, el a sunat-o pe Koliutşa pentru a-i cere scuze.

”L-am iertat. E prea tânăr”, a declarat pensionara pentru AFP.

Scandalul a ajuns însă până la preşedinţie, iar Volodimr Zelenski a ordonat Guvernului să analizeze situaţia în urma declaraţiei ”cinice” a parlamentarului, a declarat marţi pentru AFP o purtătoare de cuvânt, Iulia Mendel.

Ea a anunţat că autorităţile au descoprit că Luibov Koliutşa trebuia să plătească, în realitate, doar echivalentul a zece euro pe lună în contul gazelor naturale consumate, întrucât primeşte o subvenţie importantă de la stat, dar că aceasta este depusă în contul bancar al partenerului său, ceea ce pensionara nu ştia.

Sursa : news.ro

Citește și
colaj de imagini cu icoane cu sfantul andrei si un scris pe mijloc
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
elwira, mihai petre, cuza si emi la finala asia express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
felicitare cu flori roz pe margini pe care scrie mesaje de sfantul andrei 2021
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Mai multe articole
VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... UE respinge planul de pace al lui Trump în Orientul Mijlociu...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri