Antena Căutare

Un desen a fost extras de pe zidul unei clădiri și apoi expus într-un muzeu. Unde mai pui că sunt și cumpărate astfel de opere?

Un desen realizat de Banksy a fost extras de pe zidul unei clădiri aflate la marginea unei parcări din Liverpool pentru a fi expus într-o nouă galerie, ce a fost amenajată în interiorul unui muzeu dedicat artei stradale, informează BBC.

Un desen realizat de Banksy a fost extras de pe zidul unei clădiri aflate la marginea unei parcări din Liverpool pentru a fi expus într-o nouă galerie, ce a fost amenajată în interiorul unui muzeu dedicat artei stradale, informează BBC.

Opera de artă, intitulată ”Love Plane”, a fost realizată în graffiti în anul 2011 şi prezintă un avion care lasă în stapele său o urmă ce formează conturul unei inimi.

Desenul a fost extras de pe zidul unei clădiri aflate la marginea unei parcări de pe Rumford Street din Liverpool - însă inima desenată de Banksy a rămas pe zidul original.

Desenul cu acel avion va fi expus alături de alte lucrări realizate de Banksy în Liverpool într-o galerie amenajată în Baltic Triangle, un muzeu dedicat artei stradale. Administratorii instituţiei muzeale spun că desenul în formă de inimă era prea mare pentru a fi extrasă de pe zid, însă ei au promis că vor realiza o replică a acestuia, pentru a o expune alături de desenul cu acel avion.

Desenul a fost extras de Sincura Group, o companie care extrage operele lui Banksy de pe clădirile pe care acestea sunt realizate, le expune şi le vinde.

Clădirea din acea parcare va fi restaurată.

Printre celelalte lucrări de Banksy ce vor fi expuse în noul muzeu - denumit The Gallery - se află şi un desen reprezentând un şobolan cu o puşcă, realizat pe zidul barului White Horse din Liverpool.

Desenul a fost făcut pentru festivalul artistic Liverpool Biennial 2004, a fost extras de pe clădire şi restaurant, însă nu a reuşit să atragă cumpărători la o licitaţie organizată în 2014.

Noua galerie va expune şi un desen cu un alt şobolan, de mai mici dimensiuni, însoţit de sloganul ”Never liked the Beatles”.

Noul muzeu, considerat prima galerie dedicată artei stradale din Marea Britanie, va fi inaugurat la sfârşitul anului 2017 sau începutul anului 2018.

Administratorii muzeului deţin până în prezent şase desene realizate de Banksy pe zidurile unor clădiri din Liverpool.

Banksy este pseudonimul unui artist graffiti, activist politic, regizor de film şi pictor englez. În operele sale, arta urbană satirică şi epigramele subversive combină elemente de umor negru cu desene în graffiti, realizate după un şablon distinctiv. Lucrările sale artistice de critică politică şi socială au fost realizate în majoritatea cazurilor pe străzi, pereţi şi poduri din oraşe din întreaga lume.

Operele lui Banksy, considerat unul dintre cei mai talentaţi maeştri ai stilului street-art, se vând la licitaţie cu preţuri considerabile, care ajung de multe ori la câteva sute de mii de euro.

Fiul unui miliardar chinez i-a cumpărat căţeluşei sale opt telefoane iPhone 7... Vești despre starea lui Michael Schumacher: „E o minciună. Nu poate să meargă!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x