Antena Căutare

Un detinut roman a murit dupa 50 de zile de greva foamei intr-o inchisoare din Italia

Un detinut roman a murit luni dimineata intr-un spital din Lecce dupa 50 de zile de greva foamei, potrivit agentiei de stiri ANSA.

Virgil Cristian Pop, in varsta de 38 de ani, ispasea o pedeaspa definitiva pentru furt, dar a sustinut mereu ca este nevinovat. Barbatul, originar din Bucuresti a decis sa intre in greva foamei acum 50 de zile pentru a-i fi suspendata pedeapsa. In urma cu patru zile, medicii penitenciarului au decis transferarea romanului in spital.

Starea sa s-a agravat in ultimele zile, cu atat mai mult cu cat acesta si-a smuls acul de la perfuzie din brat conform medicului penitenciarului din Lecce.

Procuratura a deschis o ancheta, iar un medic legist va stabili cu exactitate cauza mortii, dupa efectuarea autopsiei.

Romanul fusese transferat dintr-o inchisoare din Benevento la penitenciarul din Lecce la sfarsitul anului 2011. Dosarul medical al romanului a fost sechestrat de autoritati.

La trei ani de la cazul "Crulic"

Un alt caz asemanator s-a petrecut acum 3 ani in Polonia, Cracovia, acolo unde un alt roman, Daniel Claudiu Crulic, a murit in aceleasi conditii, dupa ce timp de doua luni a intrat in greva foamei.

Crulic a fost acuzat de furt, fapt care nu a fost niciodata demonstrat, insa cazul acestuia a dus la demisia ministrului de Externe de atunci, Adrian Cioroianu, la sanctiuni pentru consulul si ambasadorul Romaniei in Polonia, dar si la punerea sub acuzare a trei responsabili ai spitalului penitenciarului polonez.

Un cutremur puternic de 6,2 grade a zguduit Chile si Peru... Wall Street Journal face un portret "celui mai tanar premier roman", Victor Ponta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x