Antena Căutare

Un eurodeputat britanic, dat afara din PE dupa ce a insultat un coleg

Un eurodeputat britanic a fost dat afara din Parlamentul European, dupa ce a comparat discursul unui coleg german cu cel al nazistilor. Declaratiile oficialului au fost clasificate drept „eurofobe”, informeaza AFP.

Incidentul s-a petrecut in cadrul unei dezbateri asupra crizei economice. Eurodeputatul german Martin Schulz, presedintele grupului socialistilor, apara necesitatea ca tarile europene sa actioneze impreuna. Godfrey Bloom, eurodeputat in cadrul Partidului pentru Independenta Marii Britanii (UKIP), l-a apostrofat pe Schulz, fara ca declaratiile sale sa poata fi auzite de public.

"Tocmai a spus „Ein Volk, ein Reich, ein Führer? (un popor, un imperiu, un lider, deviza Germaniei naziste). Iata ce am auzit eu!", a exclamat Martin Schulz.

Germanul nu a negat declaratiile, iar in momentul in care a fost rugat de catre presedintele Parlamentului sa-si ceara scuze, Bloom a refuzat, adaugand ca Martin Schulz este "un fascist nedemocratic". Ulterior, britanicul a fost rugat sa paraseasca Parlamentul.

Studentii britanici protesteaza fata de marirea taxelor: Mai multe masini de Politie, distruse... SUA au trimis 75 de avioane de lupta in Coreea de Sud...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x