Antena Căutare

Un eurodeputat maghiar cere socialistilor din PE sa ia pozitie fata de situatia din Romania

Liderul grupului eurodeputatilor ungari din PPE Andras Gyurk i-a solicitat liderului partidului socialist maghiar sa ceara eurodeputatilor sa sprijine introducerea unei dezbateri pe tema situatiei din Romania pe agenda Parlamentului European (PE), relateaza MTI.

Intr-o scrisoare deschisa postata pe pagina de Facebook a grupului Fidesz, Andras Gyurk afirma ca majoritatea socialista din cadrul PE, cu sprijinul grupului socialistilor din Ungaria, a impiedicat ca o propunere de dezbatere a incalcarilor constitutionale din Romania sa fie introdusa pe agenda PE.

"Guvernul social-liberal de la Bucuresti, investit recent, a depasit limitele legalitatii atunci cand a interferat in functionarea unor institutii democratice independente", se arata in scrisoare, care adauga ca Guvernul roman a "aprobat si masuri in detrimentul minoritatii maghiare".

Liderul PPE Wilfried Martens si liderul grupului formatiunii in cadrul PE Joseph Daul si-au exprimat, de asemenea, ingrijoararea cu privire la evolutia evenimentelor din Romania, intr-un comunicat.

Foto: Intactimages / EPA

Dezastrul de la Fukushima a fost provocat de om, nu de natura!... Franta cere Guvernului Ponta "sa respecte valorile democratice si statul de drept"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x