Antena Căutare

Un fost majordom al Papei, care a vrut sa dezvaluie raul de la Vatican, e judecat pentru copiere de documente secrete

Primul proces public din istoria Vaticanului se deschide astzi. Paolo Gabriele, fostmajordom al Papei Benedict al XVI-lea , va fi judecat pentru copierea a zeci de documente pe care le-a trimis unui ziarist. La proces asista si opt jurnalisti selectati de statul papal, care nu au voie sa foloseasca aparate de fotografiat sau camere de filmat.

Timp de cateva luni, Paolo Gabriele a sustras documente direct de pe biroul secretarului privat al Papei. El spune ca a facut acest lucru pentru a dezvalui „raul si coruptia” din interiorul Vaticanului, pe care nici macar Papa nu le cunostea. Crezandu-se mandatat de catre Duhul Sfat, Gabriele a transmis unui jurnalist copii ale documentelor furate.

Servitorul fidel al lui Joseph Ratzinger a petrecut 53 de zile intr-o celula a jandarmeriei Vaticanului inainte de a fi plasat in arest la domiciliu, in luna iulie, relateaza Mediafax.

Paolo Gabriele a fost intervievat in luna februarie de catre un post de televiziune italian. El a declarat atunci ca la vatican exista „un fel de dorinta de a nu scoate la suprafata adevarul, nu atat din cauza luptelor pentru putere, pe cat probabil din teama”.

Foto: EPA/Intact Images

Realizatorul filmului antiislam care a generat conflicte in lumea musulmana a fost arestat... Siria: Confruntari armate fara precedent in Alep. Orasul este bombardat fara incetare de rebeli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x