Antena Căutare

Un fost oficial CIA, inculpat pentru divulgare de informatii secrete

Un fost oficial CIA a fost pus sub acuzare, luni, pentru divulgare de informatii secrete jurnalistilor. Printre altele, acesta a dezvaluit numele unor colegi care lucrau sub acoperire si informatii despre interogarea unui membru al-Qaida, informeaza Departamentul american al Justitiei, citat de AFP.

John Kiriakou, angajat al CIA in perioada 1990 - 2004, urmeaza sa fie pus sub acuzare in mod oficial luni, dupa ce va fi prezentat unui tribunal federal din statul american Virginia, a precizat institutia.

Barbatul este acuzat ca a dezvaluit identitatea a doi agenti care lucrau sub acoperire. "Protejarea informatiilor clasificate, in special a identitatii ofiterilor CIA implicati in activitati sensibile, este esentiala pentru garantarea sigurantei agentilor de informatii si securitatii nationale", a explicat secretarul Justitiei, Eric Holder.

sursa: Antena3

Hugo Chavez ar mai avea de trait cel mult un an, spun medicii care il trateaza de cancer... Numarul persoanelor decedate in urma naufragiului navei Costa Concordia a crescut la 15...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x