Antena Căutare

Un fost şef al sistemului penitenciar rus, Viktor Sviridov, s-a sinucis la tribunal împuşcându-se în piept

Un fost conducător al Administraţiei penitenciare ruse (FSIN) s-a sinucis miercuri la tribunal, la citirea condamnării sale la trei ani de închisoare cu privire la extorcare de fonduri, a declarat o purtătoare de cuvânt a instanţei pentru AFP.

Fostul şef al Departamentului Transporturilor din cadrul FSIN ”Viktor Sviridov s-a sinucis în sala de judecată trăgându-şi un glonţ, cu pistolul, în piept”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Tribunalului Muncipal Moscova.

Viktor Sviridov, judecat de deturnarea sumei de zece milioane de ruble (143.000 de euro) tocmai fusese ”condamnat la trei ani de închsoare”, a precizat ea, o pedeapsă mult mai mică faţă de cei maximum 15 ani de închisoare prevăzuţi de lege.

Presa rusă scrie că el suferea de un cancer în fază terminală.

Purtătoarea de cuvânt a anunţat că o anchetă a fost deschisă în vederea stabilirii modului în care acesta a putut introduce o armă în tribunal, unde măsurile de securitate sunt în general scrticte.

Avocatul său, Aleksandr Kotelnitski, a declarat la postul Rossiya-24 că Viktor Sviridov a folosit pistolul personal pe care l-a primit de la superiorii săi ca recompensă.

El nu a fost încarcerat anterior, ci a fost plasat în arest la domiciliu.

Corupţia sistemului penitenciar rus a fost scoasă la lumina zilei în ultimii ani, iar numeroşi conducători şi directori de închisori au fost arestaţi, dintre care mai mulţi s-au sinucis.

Fostul director al FSIN Aleksandr Reimer a fost încarcerat din 2016, când a fost condamnat la opt ani de închisoare cu privire la deturnarea a aprocimativ 41 de milioane de euro prin suprafacturarea achziţiei de brăţări electronice.

Sursa : news.ro

Kremlinul acuză Ankara de faptul că ”nu neutralizează teroriştii” la Idleb... Comisia Europeană cere României, Greciei şi Maltei să adopte programe naţionale de control al poluării atmosferice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x