Antena Căutare

PRĂPĂD în Franța! Aproximativ 1.600 de persoane evacuate, inclusiv 184 de turiști: “Unii dintre ei se strângeau în braţe, consolându-se, iar alţii se plimbau cu pături de supravieţuire pe ei”

Furtuni şi ploi puternice au avut loc în regiunile central-estică şi sud-estică în Franţa, iar 750 de persoane, inclusiv cel puţin 184 de turişti au fost evacuate în nordul departamentului Gard, unde un septuagenar german a fost dat dispărut, relatează AFP.

Furtuni şi ploi puternice au avut loc în regiunile central-estică şi sud-estică în Franţa, iar 750 de persoane, inclusiv cel puţin 184 de turişti au fost evacuate în nordul departamentului Gard, unde un septuagenar german a fost dat dispărut, relatează AFP.

La Saint-Julien-de-Peyrolas, unde turişti erau ameninţaţi de creşterea nivelului apelor, joi seara ”toate persoanele care se aflau în camping şi în colonia de vacanţă” din regiunea Leverkusen (Germani) ”au fost primite în sala polivalentă şi au fost văzute de medici şi pompieri de la Samu, Crucea Roţie şi psihologi”, a declarat pentru presă comandantul Jérôme Tallaron, însărcinat cu comunicarea din partea pompierilor în Gard, în această operaţiune.

”Avem îndoieli cu privire la o persoană. I-am găsit maşina luată de viituri, este un domn în vârstă de 75 de ani. Pentru moment, operaţiunile de recunoaştere au fost zadarnice”, a declarat comandantul Tallaron. Bărbatul, de naţionalitate germană, a fost prezentat anterior de jandarmerie ca făcând parte din echipa coordonare din colonia de vacanţe.

În total 184 de persoane - 136 de copii şi adolescenţi şi 48 de adulţi - au fost număraţi în sala polivalentă din localitate, iar zece persoane - cinci adolescenţi şi cinci adulţi - au fost spitalizaţi cu răni uşoare sau hipotermie la spitalul din Bagnols-sur-Cèze, a precizat comandantul Tallaron.

Accesul în sala polivalentă a fost interzis presei, iar unii evacuaţi au refuzat să vorbească, cu o anumită nervozitate. Tineri evacuaţi se vedeau afară, pe terenul de sport. Unii dintre ei se strângeau în braţe, consolându-se, iar alţii se plimbau cu pături de supravieţuire pe ei, în timp ce un elicopter al Securităţii Civile ateriza pe un teren de sport în apropiere.

În colonia de vacanţe germană Planjole şi în două campinguri vecine, corturi zăceau în noroi. ”Vom cere cu siguranţă găzduire de urgenţă”, a declarat Gudrun Weissmeyer, în vârstă de 37 de ani, o turistă originară din Munchen. ”Nu suntem echipaţi pentru această vreme”, a deplâns ea, arătând spre cele două fiice şi spre soţul său care mergea prin noroi în sandale.

Alerta cod portocaliu de ploi şi inundaţii a fost ridicată în ultimele şase departamente joi, la ora locală 22.00 (23.00, ora României), a anunţat Météo France. Furtunile se îndreptau către mare, se preciza într-un buletin.

Musulmanii sunt revoltați! Fost ministru, audiat după afirmații jignitoare: “Arată ca o cutie de scrisori, ba chiar nișt... Un călugăr budist a fost condamnat la 114 ani de închisoare! Printre altele acesta este acuzat de fraudă și spălare de b...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x