Antena Căutare

Un înger printre oameni! Și-a făcut bagajul și a bătut cale lungă ca să salveze o fetiță. „Eram sigură că va muri. Acum e veselă” – Foto

O fostă asistentă medicală a bătut cale lungă pentru a salva o fetiță în vârstă de doi ani aflată pe moarte, pe insula Toas a Venezuelei, după ce o imagine a copilei a fost publicată pe internet.

O fostă asistentă medicală a bătut cale lungă pentru a salva o fetiță în vârstă de doi ani aflată pe moarte, pe insula Toas a Venezuelei, după ce o imagine a copilei a fost publicată pe internet.

Fetița de doi ani, Anailin Nava, este malnutrită și are o boală neurologică ce face ca digestia ei să fie dificilă, provocându-i și convulsii și probleme musculare.

Fosta asistentă medicală Fabiola Molero, care s-a alăturat în urmă cu câțiva ani grupului Caritas, a împachetat un cântar și suplimente nutriționale pentru 15 zile, lapte și alimente, și a pornit din orașul Mracaibo către insula unde locuiește copila.

Molero, în vârstă de 43 de ani, a lucrat ca asistentă medicală în spita timp de 20 de ani, dar în urmă cu trei ani și-a dat demisia și a devenit voluntar Caritas astfel încât să poată lupta împotriva foametei ce i-a devastat țara.

„Am lucrat într-un spital, dar mi-am dat demisia deoarece nu m-am putut împăca cu faptul că mureau copii în brațele mele, din cauza lipsei de hrană”, a spus ea.

Pe insula Toas ajung alimente de la stat la fiecare cinci luni, dar acestea sunt consumate de familii într-o săptămână, după cum a povestit mama fetiței, Maibeli Nava.

Fetița de doi ani era hrănită de familia ei o singură dată pe zi, uneori doar cu prez sau mălai. Copila cântărește jumătate din cât ar trebui și este prea slăbită pentru a putea călători. Însă, ea poate fi tratată acasă, până când va fi suficient de puternică pentru a fi dusă la un neurolog.

„Am crezut că fiica mea va muri. Nici măcar nu mi-a dat mâna când am încercat să mă joc cu ea. După ce a sosit Fabiola Molero cu alimente, fiica mea este veselă”, a spus mama copilei.

Insula Toas obișnuia să fie o destinație turistică, dar căderea economiei țării și deteriorarea infrastructurii au făcut ca aceasta să se confrunte adesea cu lipsa electricității și a semnalului.

Fabiola Molero a spus că din cei 26 de copii pe care i-a consultat, 10 erau malnutriți. „Siatuația copiilor noștri de aici este din ce în ce mai rea”, a spus Moldero.

Alți voluntari urmează să viziteze insula pentru a duce ajutoare și pentru a consulta alți 40 de copii.

Final tragic! O tânără de 23 de ani a fost omorâtă de propriul tată în momentul în care a intrat în casă. Cu cine a conf... A avut ca temă să aibă grijă de un bebeluș-robot, dar finalul a fost tragic. Fata a început să urle după ajutor în mijlo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x