Live acumObservator 23
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Un jandarm român a fost premiat de armata americană cu cea mai înaltă distincţie acordată aliaţilor! „Aveau probleme” - Video

Un jandarm român a primit de la armata Statelor Unite ale Americii cea mai înaltă distincţie acordată aliaţilor, după ce s-a făcut remarcat în Afganistan. 

Jandarmul Cosmin Covaciu, şeful Detaşamentului de Jandarmi din Dej, a fost de două ori în misiune în Afganistan, unde a ajutat la instruirea poliţiştilor de acolo.

Cosmin Covaciu este mândru de distincţia primită de la americani. S-a făcut remarcat în Afganistan, anul trecut, când a mers să-i consilieze pe poliţiştii din ţara măcinată de război.

„Aveau cursuri destul de învechite, pe care am reușit să le adaptăm. Pe linie de resurse umane aveau probleme. Diverse probleme cu aprovizionarea, cu servitul mesei. Am reușit să le creăm un statut propice pentru dezvoltare”, a spus Cosmin Covaciu.

Nu s-a ocupat singur de reformarea poliţiştilor. O întreagă echipă a avut misiunea de a-i instrui, astfel încât să fie gata în orice moment să vină în sprijinul oamenilor. Nu este prima oară când Cosmin merge în Afganistan. A mai fost şi acum opt ani. Dacă atunci a dus doar dorul părinţilor care îl aşteptau acasă, anul trecut a fost mai dificil. Îl aşteptau în ţară soţia şi copilul de patru ani.

Când a revenit în România, Cosmin Covaciu a primit o distincţie şi de la Ministerul Afacerilor Interne.

Cosmin Covaciu lucrează în Jandarmerie din 2007, însă uniforma militară a îmbrăcat-o prima dată la 14 ani, cand s-a înscris la cursurile liceului militar. Încă de la început, a arătat că are calităţi de lider şi, pas cu pas, a trecut prin toate etapele meseriei de jandarm. A ajuns astfel să conducă detaşamentele de jandarmi de la Dej şi Gherla.

Mai multe detalii despre Cosmin Covaciu, jandarmul român recompensat de americani, în clipul de mai sus din Observator.

Recomandari