Antena Căutare

UPDATE. Un microbuz cu turiști români a fost implicat într-un accident grav în Turcia. Doi morți și 14 răniți

Doi români au murit într-un accident rutier, în Turcia, într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki, iar alţi 14 români care se aflau în microbuz au fost transportaţi la spitale pentru îngrijiri medicale, informează luni Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE. Un microbuz cu turiști români a fost  implicat într-un accident grav în Turcia. Doi morți și 14 răniți Galerie
Accident Turcia | www.hurriyetdailynews.com

Doi români au murit într-un accident rutier, în Turcia, într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki, iar alţi 14 români care se aflau în microbuz au fost transportaţi la spitale pentru îngrijiri medicale, informează luni Ministerul Afacerilor Externe.


MAE precizează că în microbuzul implicat în accident se aflau 16 turiști de cetățenie română.

UPDATE 18.30: Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a dispus, luni, activarea Celulei de Criză ca urmare a accidentului rutier din Turcia, informează MAE.

Potrivit sursei citate, familiile celor doi cetățeni români decedați în accident au fost informate în legătură cu tragicul eveniment.

"Ministerul Afacerilor Externe își exprimă profundul regret pentru decesul cetățenilor români și transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor. Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, 11 răniți se află spitalizați într-un centru medical din localitatea Manavgat. Menționăm faptul că unul dintre aceștia este de cetățenie turcă, fiind șoferul autocarului implicat în accident. Cetățenii români spitalizați în localitatea Manavgat au suferit leziuni ușoare, putând fi externați în perioada imediat următoare", precizează MAE.

De asemenea, ministerul menționează că alți 3 răniți au fost transportați la un spital din Antalya. Unul dintre ei se află în stare gravă, fiind supus unor intervenții chirurgicale, iar ceilalți doi au fost deja externați.

"Date cu privire la starea și evoluția răniților spitalizați vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la fața locului. Totodată, Celula de Criză menține legătura permanent cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, precum și cu reprezentantul Consulatului Onorific român în Antalya. În demersurile instituționale este implicat și atașatul de interne de la Ankara", se mai arată în comunicatul MAE.

UPDATE 18.00: Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni condoleanţe familiilor celor doi cetăţeni români care au murit într-un accident de microbuz în Turcia, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îşi exprimă profundul regret pentru moartea cetăţenilor români în accidentul rutier produs astăzi în provincia Antalya din Turcia şi transmite familiilor victimelor sincere condoleanţe", potrivit sursei citate.

De asemenea, preşedintele este în legătură permanentă cu Ambasada României de la Ankara şi este informat asupra stării de sănătate a răniţilor şi s-a asigurat că toţi cetăţenii români afectaţi beneficiază permanent de întreaga asistenţă şi de cele mai eficiente măsuri de îngrijire medicală competentă, potrivit comunicatului de presă.

"Potrivit informațiilor obținute până în acest moment, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, doi cetățeni români au decedat, iar alți 14 au fost transportați la două spitale din apropiere, pentru acordarea îngrijirilor medicale. O echipă consulară mobilă este în drum spre spitalul în care se află cetățenii români pentru a verifica situația acestora și a menține contactul cu medicii curanți. De asemenea, un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetățenii români pentru acordarea asistenței necesare", menționează MAE într-un comunicat.

Localitățile între care s-a produs accidentul/ Hartă a1.ro

Potrivit sursei citate, ambasadorul României la Ankara se află în contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya și cu directorii spitalelor în care se află cetățenii români.

"În paralel cu solicitările de sprijin întreprinse de Ambasada României la Ankara, ambasadorul român a cerut asistență ministerului turc al afacerilor externe în vederea obținerii tuturor informațiilor legate de cazul aflat în atenție și acordarea sprijinului necesar. Ambasada României la Ankara păstrează în permanență legătura cu autoritățile turce competente, fiind pregătită să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale", mai informează MAE.

22 iunie 2013: accidentul din Muntenegru care a îndoliat România

Accidentul din Turcia, în care sunt implicați români, nu este unul singular.

Harta accidentului din Muntenegru

În vara lui 2013, România avea să treacă printr-o mare încercare. 18 turişti români au murit într-un teribil accident de circulaţie, în Muntenegru, iar alţi 29 de conaţionali de-ai noştri au fost răniţi. Toate victimele se aflau într-un autocar, care s-a prăbuşit pe 22 iunie 2013, într-o prăpastie de 30 de metri.

Accidentul a avut loc între orele 15:00 și 16:00,la 48 km nord de Podgorica, capitala și cel mai mare oraș din Muntenegru. Toate cele 47 de persoane de la bordul autobuzului erau cetățeni români.

Călătorii aflați pe șosea au fost primii care au dat primul ajutor în accidentul din apropierea podului Grlo, pod ce traversează Canionul Morace. Printre aceștia, o echipă de alpiniști amatori - din care și un medic - au organizat și coordonat acțiunea de scoatere a răniților din râpă. S-au format ad-hoc două șiruri de localnici care scoteau tărgile cu răniții, din mână în mână, pe corzile alpiniștilor.

Titus Corlățean, ministrul român de externe, și-a anulat participarea la reuniunile Consiliului Afaceri Externe și Consiliului Afacerilor Generale din Luxemburg, pentru a merge la Podgorica în vederea coordonării la fața locului a activităților echipei operative din România, în cooperare cu autoritățile din Muntenegru, pentru asistența victimelor accidentului.

1.400 de euro pe lună şi bonusuri pentru a deveni NINJA profesionist! Naţionalitatea nu contează. Doritori?!... Primul semn că războiul din Siria s-a sfârșit? DECIZIA ISTORICĂ luată de Vladimir Putin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x