Antena Căutare

Un mort într-un incendiu pe şantierul unui spital ”după modelul chinez” aflat în construcţie de la jumătatea lui martie lângă Moscova şi destinat bolnavilor de covid-19

O persoană a murit într-un incendiu pe şantierul unui spital ”după modelul chinez” aflat în construcţie în apropiere de Moscova, destinat îngrijirii bolnavilor de covid-19, au anunţat serviciile de urgenţă, relatează AFP.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat duminică, citat de agenţia rusă de presă Tass, incendiul a izbucnit în ”satul” de corturi instalate în apropierea şantierului, unde sunt cazaţi o parte dintre muncitori.

: 1 worker killed in fire at construction site of new temporary coronavirus hospital near Moscow

— Liveuamap (@Liveuamap)

Incendiul a cuprins 90 de metru pătraţi înainte să fie stins.

”O persoană a murit”, a precizat ministerul.

O sursă din cadrul serviciilor de salvare a declarat pentru Tass că incendiul a pornit de la o sobă cu lemne folosită la încălzire.

Şantierul acestui spital, situat lângă satul Golohvastovo, la 70 de kilometri sud-vest de capitala rusă, a fost deschis la jumătatea lui martie şi implică 3.200 de muncitori, dintre care o parte sunt cazaţi la faţa locului.

Spitalul se inspiră, potrivit Primăriei Moscovei, din ”experienţa partenerilor chinezi”, care au construit în februarie, într-un timp-record de zece zile, un spital din prefabricate de 1.000 de paturi la Wuhan, epicentrul pandemiei de covid-19, care s-a răspândit din China.

Cu o capacitate de 500 de paturi, legate la aparate medicale de respiraţie artificială, spitalul se întinde pe 43 de hectare şi este dotat cu ”blocuri operatorii, servicii de reanimare şi de diagnistic, rezerve pentru copii”, a precizat primăria.

Rusia înregistrează în mod oficial 5.389 de contaminări cu noul coronavirus şi 45 de morţi.

Sursa : news.ro

Bilanţul covid-19 în Germania creşte cu 92 de morţi şi 3.677 de contaminări, la 1.434 de decese şi 95.391 de cazuri - în... Seismologii sunt uluiți! Pământul se mișcă mai puțin, ca urmare a blocajului produs de pandemie. „E o lecție pentru noi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x