Antena Căutare

Un mort şi zece răniţi în Finlanda, într-un atac cu sabia într-un liceu profesional

O persoană a fost ucisă, iar alte zece au fost rănite marţi, într-un atac într-un liceu profesional la Kuopio, în centrul Finaldei, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

O persoană a fost ucisă, iar alte zece au fost rănite marţi, într-un atac într-un liceu profesional la Kuopio, în centrul Finaldei, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

”Poliţiştii au făcut uz de armă. Un atacator a fost arestat. Răniţii au fost evacuaţi”, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Circumstanţele acestuii atac erau imediat vagi, la fel ca motivaţiile suspectului arestat.

Potrivit presei locale, atacatorul, un tânăr care se află între răniţi, a pătruns - înarmat cu o sabie - marţi dimineaţa într-o sală de clasă a Institutului de formare profesională Savo, în care se află liceeni şi adulţi.

”El a lovit o fată la gât cu o sabie şi a înjunghiat-o în abdomen”, a declarat presei locale un martor. Agresorul a declanşat, de asemenea, ”un fel de mică bombă incendiară”, a adăugat el.

O martoră, Roosa Kokkonen, care lucrează în apropiere de instituţie, a declarat pentru postul finlandez de televiziune MTV că o profesoară a ieşit fugind din clădire, plină de sânge pe mâini.

În pofida faptului că crimele violente rămân relativ rare în această ţară nordică cu 5,4 milioane de locuitori, Finlanda a a fost îndoliată de două atacuri armate în masă în instituţii şcolare, la sfârşitul anilor 2000.

În 2007, un tânăr în vârstă de 18 ani a împuşcat şapte elevi şi directoarea unui liceu de la Tuusula, la nord de Helsinki, înainte să se sinucidă.

În septembrie 2008, un elev a ucis zece persoane într-un liceu profesional la Kauhajoki (vest), după care s-a sinucis.

În august 2017, un solicitant de azil marocan în vârstă de 22 de ani a înjunghiat mortal două femei şi a rănit alte opt persoane la Turku (sud-vest). Abderrahman Bouanan a fost condamnat în iunie 2018 la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de crimă şi tentativă de omor cu caracter terorist.

Sursa : news.ro

China, 70 de ani de la înființarea Republicii Populare. Top curiozități despre China... Fratele preşedintelui iranian Hassan Rohani, Hossein Fereydoun, condamnat la cinci ani de închisoare în urma unui proces...
Zodii care iubesc persoana greșită pe 3 aprilie 2023. Nativii care au probleme pe plan amoros
Inima poate știe ce vrea, dar uneori cealaltă persoană nu simte același lucru. Ultimul lucru...
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023. Racii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x