Antena Căutare

Un muncitor rănit într-un incendiu pe şantierul reconstrucţiei castelului regilor Prusiei de la Berlin

Un incendiu - controlat rapid de către pompieri - a avut loc miercuri pe emlematicul şantier de reconstrucţie a castelului regilor Prusiei la Berlin, soldat cu un rănit şi care a produs un fum negru dens deasupra capitalei, relatează AFP.

Aproximativ 80 de pompieri au fost mobilizaţi împotriva flăcărilor, a căror origine era necunoscută încă şi care au cuprins materiale de construcţie şi două topitoare de bitum.

The newly rebuilt Berlin Palace (Berliner Schloss) is one of the most expensive – and controversial – projects in the German capital. One person was injured on Wednesday after a fire broke out at the construction site.

Here's what the city's fire department had to say:

— DW Politics (@dw_politics)

”Totul este de-acum sub control”, au anunţat pe Twitter pompierii din Berlin.

Un muncitor de pe şantier a fost rănit şi a primit îngrijiri la faţa locului de la serviciile de urgenţă.

RAW: One person was hurt after a fire broke out at the royal palace in central Berlin. Firefighters have quickly brought the blaze under control.

— ANTONIO ROD (@antonioguez60)

Castelul din Berlin era principala reşedinţă a familiei imperiale Hohenzollern, până la căderea Imperiului German, la sfârşitul Primului Război Mondial.

Bombardat în 1945, castelul a fost ”ras de pe suprafaţa pământului” în 1950 de către Guvernul comunist din fosta Germanie de est (RDG), care a ridicat în locul lui Palatul Republicii, un bloc enorm cu geamuri portocalii în care funcţiona Parlamentul regimului şi un centru cultural şi de relaxare.

Reconstrucţia castelului a început în 2013 şi ar urma să se încheie în septembrie.

Viitorul palat va găzdui Forumul Humbold - colecţii provenind din Muzeul Etnologic şi Muzeul de Artă Asiatică de la Berlin, dar şi colecţii ştiinţifice de la Universitatea Humboldt vecină, de la biblioteci şi centre culturale.

Proeictul reconstrucţiei castelului a făcut obiectul unei vioente polemici, în anii 2000, întrucât implica demolarea Palatului Republicii, de care germanii din estul ţării erau ataşaţi.

Sursa : news.ro

Un şofer rănit în urma surpării unui pod rutier în nordul Italiei... Italia, aproape de o nouă tragedie! Un pod rutier s-a prăbușit. Pe acolo treceau, înainte de coronavirus, sute de mașini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x