Antena Căutare

Un nas al Camorrei, Giuseppe Polverino, a fost arestat in Spania. Acesta controla un imperiu in valoare de un miliard de euro

Un nas al Camorrei, mafia napoletana, care controla un imperiu in valoare de un miliard de euro si traficul de droguri intre Spania si Italia, a fost arestat marti seara in sud-estul Spaniei, a anuntat miercuri politia italiana, citata de AFP.

Giuseppe Polverino, fugar din 2006, a fost arestat la Jerez de la Frontera, in apropiere de portul Cadix, in cursul unei operatiuni comune a Garzii civile spaniole si a carabinierilor italieni.

"A fost arestat ieri seara. Avea un buletin fals dar am reusit sa-l identificam gratie amprentelor sale digitale", a declarat purtatorul de cuvant al carabinierilor din Napoli.

In data de 5 mai 2011, carabinierii confiscasera in Italia bunuri apartinand clanului Polverino in valoare de un miliard de euro, in cadrul unei anchete care a condus la arestarea a 39 de persoane, printre care si doi militanti ai partidului lui Silvio Berlusconi.

Carabinierii au sechestrat terenuri, imobile, societati, activitati comerciale, vehicule si ambarcatiuni inregistrate pe numele membrilor clanului sau pe nume false.

Membrii clanului Polverino sunt acuzati de ascociere de tip mafiot, tentativa de omucidere, extorsiune, detinere ilegala de arme, trafic de droguri, transfer ilegal de fonduri ilicite provenite din activitati imobiliare, financiare si comerciale.

Anchetatorii spun ca acest clan coordona in mod special un important trafic de droguri care aproviziona piata italiana cu hasis din Spania.

Sursa: Hotnews

Foto: Leggo.it

VIDEO! Italia: Trei romani au fost arestati dupa ce au jefuit un magazin de bijuterii din Padova... Un membru al mafiei napoletane a fost arestat in Spania. Giuseppe Polverino controla un imperiu in valoare de un miliard...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x