Căutare Live

Un nou val de coronavirus atacă Asia. Eforturile depuse devin din ce în ce mai mari

De la celebra plajă australiană Bondi Beach şi până pe străzile New Delhi, în toată Asia autorităţile şi-au intensificat în acest weekend eforturile în vederea încetinirii coronavirusului, în contextul în care un al doilea val de contaminări se înregistrează în regiuni care credeau că epidemia este sub control, relatează AFP.

Al doilea val de contaminare cu noul coronavirus în Asia, care-şi intensifică eforturile împotriva covid-19

Măsuri vizând o restrângere a deplasărilor au fost luate de diverse ţări, precum Malaysia, unde armata a fost desfăşurată pentru a impune izolarea.

Numărul cazurilor înregistrate în Asia a trecut de 95.000 - reprezentând o treime din cazurile de covid-19 înregistrate în lume, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

În afara Chinei - unde peste 80.000 de persoane au fost contaminate după apariţia în decembrie a primului caz al noului coronavirus la Wuhan -, Coreea de Sud este cea mai afectată ţară din Asia, cu 8.500 de cazuri.

În contextul în care numărul persoanelor purtătoare de covid-19 în China a scăzut neîncetat în ultimele săptămâni, în alte ţări bilanţurile cresc.

Thailanda a înregistrat duminică o creştere bruscă - cu 188 de cazuri noi, care fac să planeze îndoiala cu privire la datele înregistrate de către cei doi vecini ai săi - Myanmar şi Laos, care nu au anunţat vreun caz.

După ce şi-a închis frontierele nerezidenţilor şi străinilor, Australia - care înregistrează 1.300 de cazuri - a cerut locuitorilor să-şi anuleze deplasările în interiorul ţării.

Pakistanul - unde 300 de persoane ar fi purtătoare ale coronavirusului - şi-a suspendat toate zborurile internaţionale.

Milioane de indieni au fost supuşi duminică unei interdicţii de circulaţie pe timp de noapte - la nivel naţional - cu titlu experimental, în lupta împotriva acestei pandemii care s-a soldat cu peste 13.000 de morţi în lume.

Numărul testelor de depistare a fost mărit în această ţară cu 1,3 milioane de locuitori - în care s-au înregistrat 320 de cazuri, un număr care ar fi larg subestimat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat Asia de Sud-Est să pparte o luptă ”violentă” împotriva acestei epidemii, temându-se că ea ar putea să conducă la o prăbuşire a sistemelor de sănătate, deja fragile.

În ţările în care epidemia părea controlată, autorităţile se confruntă de-acum cu o a doua fază de contaminări - legată de persoanele care se întorc din străinătate.

Singapore le-a interzis vizitatorilor petermen scurt să se ducă în acest stat-oraş dens populat, în urma unui val de cazuri ”importate”, care a crescut la 432 numărul total al cazurilor înregistrate.

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole

La Hong Kong, unde ceea ce este mai rău părea că a trecut, numărul persoanelor contaminate aproape s-a dublat săptămâna trecută, când numeroase persoane s-au întors în centru financiar.

Sursa : news.ro

Are 95 de ani și s-a vindecat de Covid. Virusul se "uită" la imunitate, nu la vârstă! "Da, sunt bine. Mă ... Cehia a confiscat aproximativ 680.000 de măşti şi ventilatoare trimise de China Italiei. Cum se explică gestul halucinan...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri