Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Un obiect neidentificat s-a lovit de Jupiter

Anthony Wesley si Christopher Go, doi astronomi amatori care urmareau Jupiter, au fost primii care au semnalat incidentul, dar si care l-au fotografiat si filmat.

In noaptea de 3 spre 4 iunie de planeta Jupiter s-a lovit un corp ceresc neidentificat, relateaza Space Weather.com, citat de lenta.ru.

Impactul a avut loc la ora 20:31 minute. In momentul ciocnirii dintre planeta gigant cu corpul neidentificat, in emisfera sudica a planetei a aparut o puternica lumina alba, semn al unei explozii extrem de puternice. Imediat ce evenimentul a fost anuntat, mai multi astronomi de renume si-au capacitat activitatea doar pe acest incident.
Chiar si asa, specialistii nu pot emite in acest moment o ipoteza credibila fata de ceea ce s-a intamplat in urma cu cateva ore pe Jupiter.

Acesta este al doilea incident doar in ultimul an, in care pe Jupiter cad corpuri cosmice.

Pe 19 iulie 2009 pe planeta a mai cazut un asteroid destul de important ca dimensiune. Chiar daca astronomii nu au surprins momentul impactului deoarece "Planeta rosie" nu era pozitionata spre Terra, astronomii au putut declara ca in urma impactului pe planeta a aparut o imensa pata neagra.

Recomandari