Antena Căutare

Un oficial german spune că Twitter este binevenită în Germania, dacă Donald Trump îşi va pune în practică avertismentele împotriva companiei

Dacă preşedintele american Donald Trump îşi va pune în practică avertismentul de a închide Twitter, un oficial german a spus că operatorul reţelei de socializare se poate reloca în Germania, transmite Reuters.

După ce Trump a ameninţat că va închide Twitter pentru că i-a avertizat pe utilizatori să verifice veridicitatea tweet-urilor sale, un oficial german de rang înalt a sugerat tot pe această reţea de socializare că operatorului acesteia, care are sediul central în California, i-ar fi mai bine în Germania.

”Aceasta este o invitaţie de a se muta în Germania”, a scris pe Twitter Thomas Jarzombek, responsabil cu economia startup-urilor în Germania.

”Aici aveţi liberatea să criticaţi guvernul şi să combateţi ştirile false. Avem un ecosistem extraordinar pentru tehnologie şi startupuri, compania voastră s-ar potrivi perfect aici şi vă vom deschide orice uşă”, a afirmat Jarzombek.

Donald Trump a ameninţat miercuri să ”reglementeze” sau să ”închidă” platformele reţelelor de socializare, după ce Twitter a semnalat cu o zi înainte două dintre mesajele şefului statului american ca fiind ”înşelătoare” şi vehiculând informaţii neverificate.

Poziţia lui Jarzombek contrastează cu relaţia deseori dificilă dintre Germania şi giganţii americani ai mediei sociale, care riscă sancţiuni de până la 50 de milioane de euro dacă nu elimină rapid mesajele care răspândesc ura pe site-urile lor.

Germania, cea mai mare economie din Europa, doreşte şi să se poziţioneze ca un centru pentru antreprenoriatul în domeniul tehnologiei, iar Twitter ar fi cea mai importantă achiziţie.

Sursa : news.ro

Premierul britanic Johnson relaxează restricţiile legate de coronavirus de la 1 iunie, pe fondul criticilor legate de în... Washingtonul pregăteşte anularea vizelor a mii de studenţi chinezi care studiază în Statele Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x