Un partid comunist dorește să-l introducă pe Dumnezeu în Constituție

După un secol de la revoluția bolșevică, Partidul Comunist din Rusia dorește să introducă noțiunea de Dumnezeu în Contituție.

Partidul Comunist din Rusia dorește să-l introducă pe Dumnezeu în Constituție

Momentan este doar o propunere. Urmează ca pe 22 aprilie să se voteze această propunere, data coincide cu împlinirea a 150 de ani de la nașterea lui Lenin.

„Atunci când am studiat Biblia, în epistola apostolului Pavel am găsit principalul slogan al comunismului. <Cine nu munceşte nu mănâncă>. De fapt, în multe moduri, codul moral al unui constructor al comunismului este bazat pe biblie", a explicat Ziuganov, potrivit rt.com.

Ghennadi Ziuganov, actualul șef al partidului, este un personaj destul de controversat, mai ales pentru faptul că ideile sale sunt departe de doctrina tradițională marxistă și comunistă. Politicianul a clarat în trecut că Iisus Cristos a fost primul comunist din istorie.

Trebuie să reaminim faptul că înainte de venirea la putere a sovieticilor, Rusia a fost o ţară profund religioasă. Potrivit medifax.ro, 80% din populaţia Rusiei se declară creştină în prezent, deci nu este surprinzător că mulţi reprezentanţi ai sistemului sovietic promovează creştinismul şi comunismul în acelaşi timp.

Citește și: Farsă de zile mari în Rusia. Un tablou cu Vladimir Putin a atârnat pe peretele unui lift. Reacțiile oamenilor sunt incredibile

Ultimele știri