Live acumChefi la cuţite
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Un polițist pensionat în vârstă de 91 de ani și-a pierdut toți banii pe care îi avea, din cauza unui apel telefonic! „Mi-a spus că…”

Un polițist pensionat în vârstă de 91 de ani și-a pierdut toți banii, pe care îi păstra într-un singur cont bancar, în urma unui apel telefonic.

Un polițist pensionat în vârstă de 91 de ani și-a pierdut toți banii, pe care îi păstra într-un singur cont bancar, în urma unui apel telefonic.

Fost polițist și pompier, John Thompson a pierdut aproape 17.000 de euro, după ce a făcut trei transferuri bancare.

„Mă simt prost acum când mă gândesc că am făcut asta și a fost o înșelătorie. Însă, au fost foarte convingători. Nu mai sunt tânăr. Am împlinit 91 de ani săptămâna trecută. Sper ca spunându-mi povestea să ajut alte persoane să nu cadă în plasă, la fel ca mine”, a spus polițistul pensionat.

John Thompson a primit un apel telefonic, în luna mai, de la un bărbat care a pretins că e angajat al departamentului de securitate, la banca la care bătrânul avea contul bancar.

Infractorii care l-au păcălit pe polițistul pensionat au făcut în așa fel încât să pară că îl apelează pe bătrân de la banca la care el își ținea toți banii.

Inițial, polițistul pensionat a închis telefonul. Apoi, la doar 20 de minute, a fost sunat din nou. Unul dintre infractorii vinovați de această înșelătorie s-a prezentat drept managerul băncii din Doncaster. I-a spus bătrânului că exista o problemă de securitate la contul lui bancar și că se impunea ca el să-și transfere banii într-un cont mai sigur.

În ciuda faptului că a fost victima unei înșelăciuni, bătrânul nu și-a putut recupera banii. Motivul este că polițistul pensionat a transferat singur banii, ceea ce ar însemna că a făcut „o plată autorizată”.

Reprezentanții băncii la care bătrânul își ținea banii au transmis că nu sunt responsabili pentru incident, deoarece pensionarul i-a contactat abia după ce și-a transferat fondurile, selectând opțiunea „plătește un preeten sau un membru al familiei”.

Pentru bătrânul păcălit a fost lansată o campanie de crowdfunding pentru ca el să își recupereze banii, iar până în prezent, s-au strâns pentru el aproximativ 3.300 de euro.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro