Antena Căutare

Un preot roman de la Vatican, printre primii care au anuntat demisia Papei

Un preot roman de la Vatican a fost printre primii oameni care a anuntat vestea-soc privind demisia Papei Benedict al XVI-lea. Parintele Adrian Danca, originar din Iasi, locuieste in Italia de 13 ani. De cativa ani, este blogger si lucreaza la Radio Vatican.

Era in biroul lui cand a primit pe hartie, scris negru pe alb, anuntul demisiei Papei Benedict al XVI-lea.

“Fiind o zi libera, ceilalti colegi erau in liber si practic, mi-a revenit mie aceasta misiune pe cat de importanta, pe atat de ingrata, sa spunem, pentru ca este un eveniment care nu este chiar imbucurator”, spune parintele Adrian Danca.

Romanul a vazut reactiile la cald si nu va uita acea zi: “Unora efectiv le tremurau mainile de emotie pentru ca o asemenea stire va inchipuiti ca nu face parte din previziunile firesti ale unui pontificat”.

Despre viitorul Suveran Pontif, parintele Danca spune ca. va avea o misiune foarte grea: “Criteriul de baza este intotdeauna acela de a avea un succesor al Sfantului Petru, in timpurile noastre, capabil sa raspunda la cerintele timpului si sa vesteasca Evanghelia. Aceasta este misiunea”.

Noul Papa va fi ales de un conclav format din 117 cardinali. “Cat priveste viitorul suveran, eu sunt sigur ca va avea acele capacitati pe care le-am vazut in ultimii mari pontifi precum fericitul Ioan Paul al II-lea si Benedict al XVI-lea, calitati pe care nimeni nu le banuia inainte de a fi fost alesi”, mai spune romanul.

La Roma a inceput o adevarata vanatoare de turisti, de pelerini, sositi aici pentru conclav. Agentii hotelieri, comerciantii, cu totii vor sa faca afaceri de pe urma alegerii noului Papa.

Primarul din Montreal a fost audiat, dupa una dintre cele mai mari actiuni ale Unitatii anticoruptie canadiene... O americanca a fost arestata pentru ca i-a adus fiului ei de 16 ani o stripperita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x