Antena Căutare

Un profesor din Londra, numit vicepremier si ministrul de Externe al Somaliei

Un profesor suplinitor din nordul Londrei si-a dat demisia de la locul de munca dupa ce a fost numit din senin viceprim-ministru al Somaliei. Mohamed Ibrahim a indeplinit functia de profesor suplinitor la Colegiul catolic Newman din Harlesden timp de doi ani. Odata cu functia de viceprim-ministru, Ibrahim a preluat si rolul de ministru al afacerilor externe. Colegii profesorului s-au declarat coplesiti de vestea numirii acestuia in functiile respective, scrie BBC in editia online.

"Am fost in mod neasteptat chemat de tara mea si numit in functia de vicepremier si ministru al afacerilor externe, la un moment in care Somalia se confrunta cu seceta si foamete. Trebuie sa-mi fac datoria. Voi purta intotdeauna institutia scolara in inima mea si nu voi uita colegii mei minunati", scria proaspatul vicepremier in scrisoarea sa de adio, adresata colegilor sai.

Conform ultimului raport ONU, seceta prelungita si foametea din Somalia ar putea face cel putin 750.000 de victime in urmatoarele patru luni.

Potrivit BBC, ONU a declarat zona calamitata o a sasea regiune din Somalia, acolo unde cea mai grava seceta din ultimii 60 de ani a facut deja cateva zeci de mii de victime, mai mult de jumatate copii.

Oficialii ONU au estimat ca peste 12 milioane de persoane din Somalia, dar si din tarile invecinate, Djibouti, Eritreea, Etiopia, Uganda si Kenya, au nevoie acuta de hrana, Grainne Moloney, un inalt oficial al forului mondial, declarand ca rata malnutritiei in randurile copiilor din Somalia a atins un nivel record, de 58 la suta.

Sursa: Jurnalul National

Avion american atacat electronic de nord-coreeni... Interpolul cere arestarea lui Muammar Gaddafi, a fiului si a cumnatului acestuia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x