Antena Căutare

Un roman a incercat sa intrerupa slujba de Craciun oficiata de Papa Benedict

Un roman cunoscut pentru proteste extreme la Vatican a fost blocat in prima zi de Craciun in timp ce incerca sa intrerupa slujba oficiata de Papa Benedict al XVI-lea, scrie ziarul La Repubblica, in editia online de miercuri.

Romanul Iulian Jurgarean - care in 2011 a incendiat un exemplar al Bibliei in Piata San Pietro din Roma - a fost surprins marti de autoritatile italiene in Piata Pius al XII-lea, situata la limita administrativa dintre Roma si Vatican, in timp ce incerca sa ajunga la slujba oficiata de Papa Benedict pentru a o perturba.

Romanul, care avea asupra sa pancarte si pliante, este anchetat pentru tentativa de perturbare a unei ceremonii religioase si pentru incalcarea interdictiei de a intra pe teritoriul Vaticanului.

In octombrie 2011 , romanul Iulian Jurgarean - care conform autoritatilor ar avea afectiuni mentale - a escaladat o balustrada si a urcat intr-o zona interzisa, pe o latura a Basilicii San Pietro din Roma. El a dat foc unui exemplar al Bibliei in timpul unei slujbe de canonizare oficiata de Papa Benedict.

sursa: Income Magazine

foto: Intact Images / EPA

Magia din Ziua Sfanta! Mos Craciun a vorbit prin limbajul semnelor cu un copil care nu aude din SUA... Tornadele au facut ravagii in statele Texas si Alabama. Zeci de mii de oameni, in bezna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x