Antena Căutare

Un roman este proiectantul scaunelor viitorului in industria aviatica

Nu stii niciodata unde iti vine inspiratia. Pentru designerul de origine romana Emil Jacob, inspiratia a venit in timpul unui zbor efectuat in 2004 pe ruta Bucuresti-Paris, atunci cand a renuntat sa stea confortabil pe scaunul sau si a decis sa se intinda pur si simplu pe podea.

A observat atunci cat spatiu nefolosit este deasupra locurilor pe care stau pasagerii si s-a decis sa proiecteze modele de scaune si care sa profite de acest spatiu gol din aeronave, scrie site-ul news.travel.aol.com.


Jacob, presedinte si fondator al firmei Jacob-Innovations, LLC, cu sediul la Boston, a inceput sa deseneze interioare de avioane, folosind modelul sau "Step-Seat", care este atat eficient din punct de vedere al costurilor cat si confortabil pentru pasageri, desi cele doua par complet opuse. Nu este surprinzator ca Jacob intelege ambele aspecte: pe langa activiatea sa ca designer, romanul are o diploma in finante si economie.

Printre modelele de design al spatiului pentru pasagerii avioanelor, concepute de Jacob in special pentru clasa business, se afla unele care prevad amplasarea unor scari laterale ce conduc pasagerul la un etaj superior situat deasupra celui conventional si prevazut, la fel ca si cel de jos, cu o extindere ce poate functiona ca pat, in timp ce sub spatiul destinat treptelor se pot amplasa bagajele.

Care sunt sansele sa urcati niste scari intr-un modul supraetajat in timp ce calatoriti cu avionul? "Companiile aeriene sunt destul de rigide atunci cand incearca sa faca orice modificari semnificative", explica Jacob. "Avem proiecte pentru unele dintre cele mai mari companii aeriene din lume, mai ales peste hotare, insa le place sa tina orice aspecte noi cat mai discret", adauga designerul roman.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: Hepta

Brigitte Bardot saluta interzicerea luptelor cu tauri in Catalunia... Video! Un baietel a supravietuit dupa ce o tija metalica i s-a infipt in creier...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x