Antena Căutare

Un singur candidat pentru alegerile prezidentiale din Yemen

Peste 12 milioane de yemeniti sunt chemati la urne pentru alegerea unui nou sef in fruntea statului, informeaza AFP. Vicepresedintele Abdd Rabbo Mansour Hadi este singurul candidat pentru functia de presedinte al Yemenului.

Sectiile de vot s-au deschis marti dimineata in capitala yemenita, Sanaa, la ora locala 8.00 (7.00, ora Romaniei).


Scrutinul cu candidat unic urmeaza sa-i permita lui Abdd Rabbo Mansour Hadi sa-l inlocuiasca pe Ali Abdallah Saleh, aflat la putere de 33 de ani.

Sute de autonomistii din sud si de rebelii siiti din nordul tarii au boicotat noile alegerile. Mai multe violente au avut loc in sudul si estul tarii, unde un soldat si un civil au fost ucisi luni in cursul unor manifestatii ostile scrutinului.

Dar principalele miscari politice, inclusiv cele care au organizat revolta impotriva lui Saleh incepand din ianuarie 2011, sustin aceasta consultare considerata salutara pentru viitorul Yemenului, tara cea mai populata si mai saraca din Peninsula araba.

foto: yemenfox.net

Greva: Aeroportul din Frankfurt, paralizat pana vineri!... VIDEO! Golful Persic: Marinari, salvati de la bordul unui petrolier in flacari de niste jurnalisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x