Antena Căutare

Un tanar din Rep. Moldova a publicat pe blog informatii confidentiale ale Fisc-ului

Un student din Republica Moldova a publicat pe internet, mai exact pe blogul sau, pustiulsinguratic.weblog.ro, informatii confidentiale ale Fisc-ului. Tanarul a intrat in posesia informatiilor cu caracter personal ale unor cunoscuti oameni de afaceri, dupa ce a lucrat la un program pentru baza de date a institutiei.

Grigore Diviza, student in anul II la Facultatea de Calculatoare, Informatica si Microelectronica din cadrul Universitatii Tehnice din Moldova, a acceptat sa lucreze la un program pentru baza de date a Fisc-ului. El a lucrat trei luni fara contract si i s-a promis ca va fi remunerat cu 20.000 de lei. Insa, dupa ce si-a terminat treaba, tanarul nu a vazut nici un ban.

In martie 2010 eram in cautarea unui loc de munca part-time, ca sa pot avea timp si pentru studii. Printr-o cunostinta am fost prezentat unor angajati de la Fisc care mi-au propus sa lucrez la un program care sa eficientizeze baza de date a institutiei", a declarat Grigore.

Pe masura ce lucram, le predam o versiune cat mai imbunatatita a programului. Treptat, mi s-a dat aproape o treime din toata baza lor de date, pe care am modelat-o astfel incat sa se poata opera mai usor cu ea. Angajatii institutiei lucreaza dupa un model al «Retelei agentilor» vechi de 20 de ani", a explicat specialistul in IT.

In iunie 2010, studentul a facut ultima vizita la Fisc si a predat ultima versiune a proiectului la care a lucrat. „De atunci, toate legaturile cu cei doi inspectori cu care colaboram s-au oprit brusc. Daca inainte ii gaseam oricand aveam nevoie, acum devenisera ocupati, erau permanent in sedinte si nu mai puteau vorbi cu mine".

Tanarul sustine ca nu se teme ca ar putea fi tras la raspundere. „Ce imi pot face? Public aceste informatii de patru luni si nu s-a intamplat nimic. Nu cred ca-i pasa cuiva", a declarat Grigore.

Oficialii de la Fisc sustin ca informatiile publicate de tanar nu sunt reale.

Informatiile de acest tip nu ies din institutia noastra. Nu cred ca aceste date pe care le-a publicat pe internet persoana in cauza sunt veridice. Muncim in permanenta la securizarea bazei de date si este aproape imposibil ca informatiile sa ajunga la oricine", a declarat Mihail David, seful Departamentului Securitate Interna si Anticoruptie din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Sursa: Antena3

Specialisti: Eruptia vulcanului Etna s-ar putea repeta in urmatoarele zile... Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat pe 1 mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x