Live acumSerial: Alegerea
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Notă de plată exorbitantă.Testul pentru coronavirus a devenit un lux. Un tânăr din America a plătit o sumă enormă pentru o analiză de sânge. Acuze aduse lui Donald Trump

Americanul Osmel Martinez s-a confruntat cu hibele planului de sănătate impus de Donald Trump. La întoarcerea din China, tânărul a trebuit să plătească o sumă exorbitantă pentru o analiză care să confirme sau să infirme prezența infectării cu coronavirus.

S-a întors din China cu simptome de gripă

Twitter

Americanul Osmel Martinez a revenit din China cu simptome specifice gripei și a decis imediat să apeleze la ajutorul medicilor de la spitalul Jackson Memorial pentru a se testa de coronavirus.

În urma unei simple analize de sânge, Martinez a primit o notă de plată în valoare de 3.270 de dolari, relatează RawStory.

Rezultatele lui Osmel Martinez au concluzionat că acesta suferă de o gripă obișnuită și nu este infectat cu COVID-19.

Suma de plată pentru testul de depistare a coronavirusului este o consecință a planului de sănătate impus de Donald Trump în 2018. Această reglementare prezintă un sistem alternativ menit celor care nu își pot permite să achite pachetul întreg de servicii medicale.

Totuși, acest sistem se dovedește la fel de costisitor ca și achitarea integrală a serviciilor în lipsa unei asigurări medicale.

Osmel Martinez deținea un sistem de asigurare care îl scutea de plata a 1.400 de dolari din suma întreagă, doar dacă putea dovedi prin acte că în ultimii trei ani nu a suferit nicio altă afecțiune,

„În contextul actual, atunci când cineva are simptome de gripă, trebuie să meargă de urgenţă la medic. Persoanele care beneficiaza de un pachet de servicii medicale care nu le permite să-şi achite analizele nu se vor testa pentru coronavirus, iar această situaţie devine o problemă de siguranţă publică", a declarat profesoara Sabrina Corlette, de la Universitatea din Georgetown.

Martinez e de părere că situația cu care s-a confruntat demonstrează incapabilitatea planului de sănătate impus de Trump și ajută la răspândirea virusului, deoarece nu permite tuturor persoanelor să-și efectueze analizele necesare.

„Cum se pot aştepta ca oamenii să elimine riscul de infectare de la om la om din moment ce spitalele ne taxează 3.270 de dolari pentru o simplă analiză de sânge şi o mostră de secreţie nazală", a declarat indignat Martinez.

Recomandari