Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Un tren de mare viteză a deraiat în Franța. 21 de persoane au fost rănite printre care și un caz de ''urgenţă absolută'' Video

Locomotiva unui tren care efectua o cursă între Strasbourg şi Paris, a deraiat joi dimineaţă și s-a soldat cu 21 de răniţi.

Un tren de mare viteză a deraiat în Franța

După ce locomotiva trenului a deraiat, 21 de persoane au fost rănite, dintre care un caz de ''urgenţă absolută'', potrivit unui prim bilanţ comunicat de autorităţile regionale.

Compania feroviară franceză SNC a spus că macanicul TGV-ului, care a fost ''rănit grav'', a fost evacuat cu un elicopter şi este spitalizat, aceștia au precizat că accidentul a fost cauzat de surparea unei pante.

Doi oameni au murit după ce un tren expres care circula de la Sydney spre Melbourne a deraiat

Trenul transporta aproximativ 300 de pasageri, acesta părăsise gara centrală din Strasbourg la ora locală 07:19 (06:19 GMT), conform site-ului Les Dernieres Nouvelles d'Alsace (DNA), care a difuzat imagini cu locomotiva avariată.

Primăria din localitatea Ingenheim, situată în apropierea locului accidentului, a pus la dispoziţie sala de festivităţi din localitate pentru primirea răniţilor. Un centru operaţional departamental a fost activat în prefectura poliţiei.

92 de pompieri sunt mobilizaţi pentru operaţiunile de salvare şi asistenţă pentru cei răniţi, potrivit prefecturii Bas-Rhin.

În urma accidentului mai multe trenuri au fost nevoite să folosească rute ocolitoare, dar activitatea feroviară nu a fost întreruptă, a declarat un purtător de cuvânt al SNCF.

În anul 2015, un TGV a deraiat pe ruta Paris-Strasbourg în timpul unui test înaintea dării în folosinţă a unei noi linii de cale ferată, 11 persoane decedând.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro