Antena Căutare

Un Trump furios, ameninţat de destituire, se dezlănţuie împotriva lui Biden, jurnaliştilor şi aleşilor

Un Donald Trump furios, ameninţat de o procedură de destituire, şi-a lăsat frustrarea să izbucnească şi a trecut la atacuri, de la Joe Biden, potenţialul său adversar în alegerile prezidenţiale din 2020, la presă, pe care a catalogat-o ”coruptă” şi până la anumiţi aleşi, pe care i-a acuzat de ”trădare”, relatează AFP.

Un Donald Trump furios, ameninţat de o procedură de destituire, şi-a lăsat frustrarea să izbucnească şi a trecut la atacuri, de la Joe Biden, potenţialul său adversar în alegerile prezidenţiale din 2020, la presă, pe care a catalogat-o ”coruptă” şi până la anumiţi aleşi, pe care i-a acuzat de ”trădare”, relatează AFP.

Foarte agresiv, preşedintele american s-a eschivat de la problema de fond a dosarului - cererea la telefon pe care i-a adresat-o omologului său ucrainean Volodimir Zelenski de a ancheta cu privire la activităţile democratului Joe Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

”A fost o conversaţie magnifică”, a subliniat el într-o conferinţă de presă comună cu omologul său finlandez Sauli Niinisto, care a părut stânjenit de acest moment.

”Am mult respect faţă de avertizorii de integritate, dar numaii atunci când sunt adevăraţi”, a adăugat el, evocându-l pe cel - a cărui identitate rămâne un mister - aflat la originea procedurii de destituire lansate de Camera Reprezentanţilor.

”Biden şi fiul său sunt adevăraţi escroci”, a tunat el.

Hotărâţi să menţină presiunea, democraţii din Congres au ameninţat miercuri să oblige Casa Albă să le furnizeze documente pe care le reclamă.

Congresmenii urmează să transmită Executivului în mod oficial o somaţie vineri, în cazul în care acesta nu trimite documentele de bună voie până atunci.

”Nu glumim aici. Nu vrem să treneze luni de zile, aşa cum pare să fie strategia Guvernului”, a avertizat preşedintele democrat al puternicei Comisii a Informaţiilor din Camera inferioară, Adam Schiff.

Ca răspuns, al 45-lea preşedinte american exagerează de trei zile.

El a citat duminică un pastor care evoca riscul unui ”război civil”. Luni, el a sugerat să fie arestat Schiff de ”trădare”. Marţi a denunţat o ”lovitură de stat” împotriva sa.

”Democraţii-care-nu-fac-nimic ar trebui să se concentreze asupra ţării noastre, în loc să facă toată lumea să-şi piardă timpul şi energia cu PROSTII”, a scris el miercuri pe Twitter.

PUTIN ÎL SUSŢINE PE TRUMP

Pentru moment, cercul apropiat al preşedintelui pare hotărât să mizeze pe timp, iar şeful săuu al diplomaţiei Mike Pompeo şi avocatul său personal Rudy Giuliani, aflaţi în centrul scandalului ucrainean, refuză calendarul stabilit de aleşii democraţi din Congres.

Considerat unul dintre cei mai influenţi membri ai administraţiei Trump, Pompeo face parte dintre persoanlee care au ascultat apelul telefonic între trump şi Zelenski.

Întrebat despre acest lucru într-o conferinţă de presă la Roma, secretarul de Stat american, care a primit o somaţie de la trei comisii din Congres pentru a livra documente, a lăsat să planeze îndoiala cu privire la faptul că-i va da curs.

”Noi nu vom tolera ca indivizi de la Capitoliu să intimideze angajaţi de la Departamentul de Stat”, a declarat el.

Aleşii democraţi au stabilit date în vederea audierii a cinci diplomaţi susceptibili să le furnizeze informaţii despre scandalul ucrainean.

La Capitoliu, sediul Congresului, o reuniune era scrutată îndeaproape, după ce a fost cerută de urgenţă de către inspectorul general de la Departamentul de Stat Steve Linick, care a prezentat documente cu legături depărtate de scandalul ucrainean.

Potrivit unui comunicat emis de trei lideri democraţi, el a prezentat conţinutul unui plic sigilat ”Ca Albă”, în care se aflau ”informaţii false” şi ”teorii ale complotului” cu privire la Joe Biden şi la fosta ambasadoare a Statelor Unite la Kiev Marie Iovanovici.

”Reuniunea şi documentele ridică întrebări tulburătoare despre eforturile aparente din sânul şi din afara administraţiei Trump de a ţinti anumiţi reprezentanţi”, îşi exprimă îngrijorarea liderii democraţi.

Donald Trump, care dă asigurări că discuţia sa la telefon din această vară cu Zelenski nu are nimic condamnabil, a primit miercuri o susţinere la care probabil ar firenunţat bucuros - a preşedintelui rus Vladimir Putin.

”Eu nu văd nimic compromiţător în conversaţia lui Trump cu Zelenski”, a declarat Putin. ”Orice şef de stat ar fi făcut la fel”.

Întrebat dacă Rusia intenţionează să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2020, aşa cum a făcut în 2016, potrivit serviciilor americane de informaţii, Putin a răspuns cu ironie.

”Am să vă încredinţez un secret: da! O vom face negreşit. Dar să nu spuneţi nimănui”, a declarat preşedintel rus în aplauzele sălii, la un forum.

Sursa : news.ro

Interdicţie de circulaţie în mai multe oraşe din Irak, în urma unor manifestaţii soldate cu nouă morţi... O femeie a deschis ieșirea de urgență într-un avion în timpul zborului pentru a lua „aer curat”! Avionul a avut întărzie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x