Antena Căutare

Un zbor Lufthansa Frankfurt-Teheran, întors din drum după o oră, după anunţul lui Trudeau cu privire la doborârea avionului UIA în Iran

Un zbor Lufthansa de la Frankfurt la Teheran s-a întors din drum după o oră de zbor, ”ca măsură de precauţie” şi din motive de ”securitate” în ”spaţiul aerian al aeroportului” capitalei iraniene, a anunţat compania germană, relatează AFP.

Zborul LH600, care a plecat joi seara s-a întors din drum după aproximativ o oră, ”din pură precauţie”, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei aeriene germane

Acest anunţa a fost făcut la puţin timp după ce premierul canadian Justin Trudeau a anunţat că aeronava Boeing 737 a companiei aeriene Ukraine International Airlines (UIA) care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran a fost doborâtă de o rachetă iraniană, probabil din greşeală.

Aeronava Lufthansa, un Airbus A330, a revenit la Frankfurt în urma unei noi ”evaluări a situaţiei în domeniul securităţii în spaţiul aerian din jurul aeroportului de la Teheran”, a precizat compania germană.

Lufthansa ”continuă să evalueze situaţia la faţa locului împreună cu autorităţile naţionale şi internaţionale”, iar zborul Lufthansa la Teheran prevăzut vineri a fost ”anulat”, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Lufthansa anunţase miercuri, la fel ca alte companii aeriene, că a renunţat la survolarea Iranului, la câteva ore după atacurile iraniene cu rachetă asupra a două baze în care se află militari americani în Irak.

Sursa : news.ro

Armistiţiu în Idleb, anunţat de armata rusă... Proiect de acord în vederea restabilirii unui guvern local şi scoaterii Irlandei de Nord din trei ani de blocaj politic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x