Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Una dintre țările vecine ale României oferă 30.500 de euro nereturnabili! Află care sunt condițiile pentru care familiile vor primi această sumă

Ungaria urmărește creșterea populației și în acest sens au luat hotărâri uiașe! Viktor Orban a anunţat că, de la 1 februarie, tratamentul de fertilizare in-vitro va fi gratuit pentru toate femeile. Planurile fac parte din strategia premierului de creştere a natalităţii.

Una dintre țările vecine ale României oferă 30.500 de euro nereturnabili!

pexels.com

Guvernul condus de Viktor Orban a anunţat în 2018 că oferă tinerelor familii împrumuturi în valoare de 10 milioane de forinţi (aproximativ 30.500 de euro) şi a declarat că banii nu trebuie restituiţi dacă familiile fac trei copii. Tot atunci, Orban le-a scutit pe viaţă de plata taxelor pe femeile care nasc cel puţin patru copii.

„Am cumpărat toate firmele care operau pe această piaţă", a declarat Orban la prima sa conferinţă pe 2020, adăugând că acest sector a căpătat acum un statut de „importanţă strategică naţională" şi a devenit un cvasi monopol de stat.

Ungaria a desemnat clinicile de fertilizare drept sector strategic al ţării şi a anunţat că, de la 1 februarie, tratamentul de fertilizare in-vitro va fi gratuit pentru toate femeile. Planurile fac parte din strategia premierului Viktor Orban de creştere a natalităţii.

„Am cumpărat toate firmele care operau pe această piaţă", a declarat Orban la prima sa conferinţă pe 2020, adăugând că acest sector a căpătat acum un statut de „importanţă strategică naţională" şi a devenit un cvasi monopol de stat.

„Monopolul de stat va apărea într-un mod pe care nu îl vom numi monopol de stat, dar, în prezent, dacă cineva vrea să opereze în acest domeniu, are nevoie de permisiunea statului", a declarat premierul maghiar. Orban le-a mai sugerat investitorilor privaţi să stea deoparte de acest sector, deoarece "nu vor primi permisiunea".

Viktor Orban a făcut din creşterea sporului demografic una dintre priorităţi, în condiţiile în care, potrivit estimărilor, populaţia ţării va scădea de la 9,8 milioane de persoane, în prezent, la 8,3 milioane în anul 2050. Aproximativ un million de unguri au părăsit ţara în perioada 2008 – 2018, exod care a provocat o lipsă a forţei de muncă, potrivit Mediafax.


Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro