Antena Căutare

Ungaria: Autoritatile au evacuat locuitorii dintr-un sat de teama unei noi inundatii cu noroi toxic

Autoritatile ungare au ordonat evacuarea completa a satului Kolontar de teama unei a doua inundatii cu noroi rosu toxic, a declarat seful serviciilor de combatere a dezastrelor, Tibor Dobson, citat de AFP.

UPDATE



"Evacuarea din Kolontar a avut loc la ora 06.00 (07.00 ora Romaniei), dupa ce s-a constatat slabirea digului rezervorului numarul 10", a precizat Tibor Dobson. "Evacuarea a fost decisa de ministrul de Interne, Sandor Pinter, care a participat la reuniunea comisiei pentru aparare locala, sambata dimineata".

"Daca va fi necesar, se va decide si evacuarea satului vecin, Devecser", a subliniat Tibor Dobson.

Autoritatile de la cel mai inalt nivel al statului s-au deplasat la fata locului. Printre acestea se numara premierul Viktor Orban, ministrul Apararii Csaba Hende, comandantul politiei nationale, Jozsef Hatala si directorul general al fortelor de combatere a catastrofelor, György Bakondi.

Cei aproximativ 800 de locuitori din Kolontar au fost evacuati cu autobuzele catre Ajka, reprezentatii presei ungare si straine fiind, de asemenea, obligati sa plece.

Locuitorii se vor putea intoarce in Kolontar imediat ce digul rezervorului va fi consolidat, a afirmat Tibor Dobson.

UPDATE Sperante pentru minerii blocati in din Chile. O sonda a reusit sa sape pana la ei... VIDEO! Violente la parada homosexualilor din Serbia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x