Antena Căutare

Ungaria sprijina fara rezerve autonomia Tinutului Secuiesc

Autoritatile de la Budapesta vor sprijini fara rezerve realizarea Autonomiei Tinutului Secuiesc. Declaratia a venit din partea presedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, cu ocazia organizarii unei sedinte a Consiliului National Secuiesc la sediul Parlamentului de la Budapesta.

Aproximativ 300 de maghiari din Covasna, Harghita si Mures au participat la intalnirea unde s-au adoptat hotarari referitoare la soarta secuilor.

Secuii din Harghita, Mures si Covasna au fost primiti de presedintele Parlamentului ungar, dupa care au depus un juramant la coroana regelui Stefan cel Sfant. Ei au promis ca vor lupta pentru realizarea tinutului secuiesc.

Presedintele partidului Jobbik din Ungaria nu este de acord cu modul in care UDMR lupta pentru autonomia Tinutului Secuiesc.

La reuniunea Consiliului National Secuiesc au mai fost invitati presedintele si premierul Ungariei, insa nu au participat.

Papa Benedict a numit 24 de noi cardinali, care vor alege viitorul Suveran Pontif... Sarkozy: Presedintele roman este un om de calitate. N-am refuzat deloc sa vorbesc cu el...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x