Antena Căutare

UNHCR se aşteaptă la milioane de refugiaţi din cauza modificărilor climatice

Modificările climatice riscă să cauzeze milioane de deplasaţi, avertizează Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) Filippo Grandi, relatează Reuters.

Intervievat de Reuters la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, Filippo Grandi a apreciat marţi că, în virtutea deciziei luate cu o zi înainte de către Comisia ONU a Drepturilor Omului, victimele încălzirii globale nevoite să fugă din ţara lor de origine vor trebui să fie considerate refugiaţi cu drepturi depline.

Comisia i-a dat luni câştig de cauză lui Ioane Teitiota, un locuitor al Insulelor Kiribati, care a contestat respingerea cererii sale de azil în Noua Zeelandă.

”Hotărârea spune că, dacă eşti supus unei ameninţări mortale imediate din cauza modificărilor climatice (...), nu poţi fi trimis înapoi în ţara ta, ca în cazul războaielor şi persecuţiilor”, a subliniat Filippo Grandi.

”Trebuie să ne pregătim de o creştere puternică a numărului persoanelor care se deplasează împotriva voinţei lor. Nu aş îndrăzni să avansez cifre (...), dar este vorba probabil de mai multe milioane” de oameni, a estimat el.

Sursa : news.ro

”Nimeni nu-l iubeşte”, îl atacă Hillary Clinton pe Bernie Sanders... Doi ruşi, inclusiv un ”instalator”, suspectaţi de spionaj la Davos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x