Antena Căutare

UNICEF critica Marea Britanie pentru incarcerarea copiilor in urma revoltelor din august

Fondul pentru copii al Natiunilor Unite a anuntat ca 45% dintre minorii arestati in urma revoltelor din luna august din Marea Britanie nu aveau antecedente. De asemenea, UNICEF a criticat sistemul judiciar britanic pentru inchiderea tinerilor, mentionand ca este posibil ca autoritatile sa fi incalcat Conventia ONU pentru drepturile copiilor.



269 de minori au ramas in arest deoarece audierile lor nu au avut loc. Din acestia, 45% nu au avut pana in acel moment nici un contact cu sistemul judiciar britanic, iar 60% dintre ei nu au condamnari anterioare. "Nu ar trebui sa uitam ca acesti copii sunt nevinovati pana la demonstrarea contrariului, iar in cazul in care sunt gasiti vinovati, multi nu vor primi sentinte in inchisoare", a declarat Andrew Neilson, directorul unei organizatii implicate in protejarea drepturilor copilului.

Dupa revoltele din august, procentul minorilor din inchisorile britanice a ajuns la 8%, Marea Britanie fiind una din tarile vestice care incarcereaza cei mai multi copii. Un purtator de cuvant al Ministerului de Justitie a declarat ca se lucreaza la o noua legislatie care sa nu ii trimita in arest preventiv pe minorii care cel mai probabil nu vor fi condamnati.

Foto: expressandstar.com

Greva la Atena: Transporturile paralizate, gunoaiele acopera strazile... Criza? Bank of America va plati unui fost director compensatii de 6 mil. $...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x