Antena Căutare

Uniunea Europeana vrea limitatoare de viteza pentru masini. 110 km/h ar putea fi maximum acceptat

Pentru a limita numarul mare de victime de pe sosele, Uniunea Europeana propune o masura extrem de drastica. Dotarea masinilor cu limitatoare de viteza, care sa nu mai permita depasirea a 110 km/h.

Uniunea Europeana vrea limitatoare de viteza pentru masini. 110 km/h ar putea fi maximum acceptat
| commons.wikimedia.org

Masura propune ca toate masinile noi sa fie dotate cu o camera video care sa inregistreze limitarile de viteza de pe diverse artere, iar un sistem sa apese automat franele in conditiile in care viteza respectiva este depasita.

Bruxelles-ul doreste reducerea victimelor accidentelor cu o treime, iar principala propunere ar fi limitatoarele de viteza. Patrick McLoughlin, secretarul pentru Transporturi din cadrul UE, a propus cea mai drastica varianta. El vrea ca toate masinile existente sa fie trimise in service pentru a fi echipate cu limitatoare care sa blocheze viteza la 110 kilometri pe ora, relateaza The Telegraph.

Anual pe drumurile europene isi pierd viata 30.000 de persoane, cifra considerata foarte mare de oficialii UE.

David Frost a murit! Jurnalistul era celebru pentru interviurile luate personalitatilor politice... Libertate de exprimare ingradita! Nu au voie sa distribuie si sa discute teme de actualitate pe internet!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x