Antena Căutare

Unul dintre romanii care au supravietuit crizei din Algeria a povestit momentele cumplite prin care a trecut

Un roman si-a pierdut viata in luptele cu teroristii din Algeria! Trupul lui carbonizat a fost gasit alaturi de alte 15 victime, dupa asaltul final al armatei algeriene. In total, 23 de ostatici si-au pierdut viata in timpul crizei. Patru romani au reusit sa scape cu viata iar unul dintre ei a povestit, la televiziunea nationala din Alger, momentele cumplite prin care a trecut.

Romanul care a fost ucis a fost condamnat la moarte din prima clipa. A cazut victima in razboiul altora. Lucra la complexul In Amenas, impreuna cu alti patru romani.

Miercuri dimineata eram afara, in fata biroului si am vazut cand au venit teroristii. Au inceput sa traga in agentii de securitate de la poarta. Apoi, au intrat in cladirea de birouri, au inceput sa ia ostatici.”, a povestit George Iachim, unul din ostaticii romani eliberati.

A urmat iadul. Patru zile de teroare cumplita, in care moartea le-a suierat pe la urechi de mai multe ori. Prinsi in capcana, zeci de ostatici din toata lumea au inghetat. Cativa au decis sa reziste, pentru ca, apoi, sa evadeze. Printre ei - si doi romani. O incercare disperata, la limita mortii.

M-am baricadat, impreuna cu un coleg de-al meu, de asemenea, din Romania. Ne-am baricadat impreuna intr-unul dintre birouri. Am incuiat usa, am impins biroul in usa, am facut o baricada.”, a vorbit George Iachim despre incercarea disperata de a-si salva viata.

Gloantele zburau din doua directii. Incoltiti de armata, teroristii au inceput sa traga. Disperati, salvatorii au ripostat. Iar misiunea de salvare s-a transformat in dezastru. Din elicoptere si tancuri, proiectilele armatei au ucis la rand teroristi si ostatici.

Bilant provizoriu al crizei din Algeria: 23 de ostatici si 32 de teroristi au fost ucisi... Luptele continua in Siria: Bombardamente intense la Damasc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x