Antena Căutare

Unul dintre cei mai cunoscuti militanti anti-Putin, Alexei Navalnii, risca ani grei de puscarie

Unul din cei mai cunoscuti militanti ai opozitiei din Rusia, avocatul Alexei Navalnii, a fost inculpat pentru "deturnare de fonduri pe scara mare", delict ce-l poate trimite pentru zece ani la inchisoare. Navalnii a respins acuzatiile pe care le considera "absurde".

Alexei Navalnii, un reprezentant foarte popular al opozitiei, a fost inculpat pentru abuz de incredere si deturnare, acuzatii pentru care risca 10 ani de inchisoare. Clasat anul acesta de catre Parchetul regional, cazul a fost redeschis prin interventia Comitetului rus de ancheta. Comitetul a insotit inculparea cu masura arestarii la domiciliu pe timpul anchetei asupra rolului lui Navalnii intr-un acord incheiat intre doua companii de exploatare forestiera. Navalnii era consilier al guvernatorului liberal al regiunii la momentul respectiv.

De profesie avocat, Navalnii a devenit cunoscut cu ajutorul unui blog si unui site foarte populare care denunta coruptia statului. El a calificat acuzatiile care ii sunt aduse ca fiind "complet absurde si foarte ciudate".

Unite si-au exprimat marti ingrijorarile puternice fata de urmaririle penale declansate de Moscova impotriva lui Alexei Navalnii, unul dintre principalii opozanti ai lui Vladimir Putin, si Pussy Riot, un grup rus de muzica punk. Washingtonul este "foarte preocupat de urmaririle penale motivate politic care vizeaza opozitia rusa", a declarat Patrick Ventrell, un purtator de cuvant al Departamentului de Stat.

Trei catarete, detinute pentru ca au cantat o "rugaciune punk" anti-Putin

Cu o zi inaintea acestei inculparii lui Navalnii, trei membre ale grupului punk Pussy Riot au fost aduse in fata unui tribunal. Ele sunt acuzate ca au "insultat" si "au provocat rani morale profunde crestinilor ortodocsi", riscand sapte ani de inchisoare pentru "huliganism". Cele trei tinere sunt detinute din martie pentru ca au cantat o "rugaciune punk" anti-Putin in Catedrala din Moscova.

Lupta deschisa in Siria: Rebelii au ocupat doua comisariate si au executat partizani ai regimului Assad... Politia bulgara a difuzat portretul teroristului kamikaze de la Burgas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x