Antena Căutare

Unul dintre cei mai cunoscuţi propagandişti din Beijing a criticat Guvernul chinez pentru cenzura aplicată în online

Unul dintre cei mai cunoscuţi propagandişti din Beijing a criticat acţiunea Guvernului de restricţionare a internetului înainte de a 70-a aniversare a Republicii Populare Chineze, marcată pe 1 octombrie, scrie CNN.

Unul dintre cei mai cunoscuţi propagandişti din Beijing a criticat acţiunea Guvernului de restricţionare a internetului înainte de a 70-a aniversare a Republicii Populare Chineze, marcată pe 1 octombrie, scrie CNN.

Înainte de eveniment, Partidul Comunist a înăsprit cenzura online, astfel că a devenit şi mai dificilă accesarea site-urilor restricţionate de Great Firewall, sistemul naţional de supraveghere şi cenzură.

Hu Xijin, editor la tabloidul finanţat de stat Global Times, a scris pe contul de Weibo că această restricţionare face dificilă operarea chiar şi pentru publicaţie.

„Cred că este puţin exagerat... Cei mai mulţi dintre oameni sunt patrioţi şi iubesc partidul. Ţara nu este fragilă. Sugerez că ar trebui să lăsăm o mică deschizătură pentru site-urile străine”, a scris el.

Dar imediat ce a publicat mesajul Hu l-a şters, deoarece, a spus el într-un altul, „a fost distribuit foarte repede”.

„Nu vreau să creez un subiect fierbinte de discuţie. Bătrânul Hu face întotdeauna sugestii”, a notat el.

Guvernul chinez se pregăteşte de mai multe luni pentru sărbătoarea din 1 octombrie. Preşedintele Xi Jinping va fi prezent la o paradă uriaşă care va avea loc în Beijing şi va ţine un discurs. Seara, vor avea loc spectacole şi focuri de artificii.

Global Times este cunoscut pentru controversele create. Este totuşi neobişnuit ca unul dintre cei mai mari apărători ai Guvernului chinez să îi critice politica, mai ales cu câteva zile înaintea unui eveniment public atât de politizat.

Hu declara în luna august pentru CNN că a văzut misiunea lui în China ca fiind un ajutor în comunicarea Guvernului cu poporul. „Trebuie să ajutăm Guvernul şi oamenii să comunice, şi nu să îi asmuţim pe unii împotriva celorlalţi. Publicaţiile care asmut guvernul împotriva oamenilor nu au un viitor în China”, a afirmat el.

Sursa : news.ro

Austria va acorda cetăţenia urmaşilor victimelor nazismului... Este TRAGIC ce se întâmplă la compania Facebook! Un angajat s-a sinucis chiar la sediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x