Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Unul dintre foştii poliţişti inculpaţi de complicitate în omorul lui George Floyd, Thomas Lane, eliberat provizoriu pe cauţiune; suma de 750.000 de dolari, strânsă pe un site de finanţare participativă

Unul dintre cei patru agenţi din cadrul Poliţiei din Minneapolis implicaţi în arestarea în care a murit George Floyd la 25 mai, Thomas Lane, a fost eliberat pe cauţiune, relatează Reuters.

Thomas Lane, în vârstă de 37 de ani, concediat de Poliţia din Mineeapolis, la fel ca ceilalţi trei agenţi, a părăsit închisoarea comitatului Hennepin.

Cauţiunea în vederea eliberării sale provizorii a fost stabilită la 750.000 de dolari.

Suma a fost strânsă pe o platformă de finanţare participativă, a declarat pentru cotidianul din Minneapolis Star-Tribune avocatul său, Earl Gray.

Thomas Lane şi alţi doi agenţi din cadul poliţieilocale au fost inculpaţi de complicitate la omorul fără premeditare al lui George Floyd, a cărui moarte a provocat un val de furie şi manifestaţii împotriva rasismului, violenţei poliţiei şi inegalităţilor rasiale.

Agentul alb Derek Chauvin, care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul lui George Floyd, timp de opt minute şi 46 de secunde, în timp ce afroamericanul spunea că nu poate respira, este principalul inculpat.

Sursa : news.ro

Recomandari