Antena Căutare

UPDATE! Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, sub semnul intrebarii

Ministrul de Interne din Ungaria, Sandor Pinter, a anuntat, joi, ca aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen a fost amanata, potrivit agentiei germane de stiri DPA. La scurt timp insa, Ministerul ungar de Interne a dezmintit oficial afirmaţia privind amanarea aderarii Romaniei la Schengen.

UPDATE13:10:


"Ministrul nostru de Interne nu a dat niciun inteviu acestei agentii de presa. Ieri a fost o conferinta de presa in hotelul Intercontinental (n.r Budapesta) cu jurnalisti din Bruxelles. A fost pusa o intrebare despre Schengen daca minstrul (n.r. Sandor Pinter) aprecieaza eforturile Romaniei si Bulgariei pentru a face posibila intrarea in Schengen. Noi stim opinia germanilor si francezilor si stim ca au dubii. Dar una din prioritatile noastre este sa facem posibila aderarea voastra la Schengen in timpul presedintiei noastre", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerul ungar de Interne.



UPDATE 12:20:




UPDATE 11:50:
Vezi principalele reactii fata de amanarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen!







Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in timp ce se afla la prezentarea bilantului pe anul 2010 al CSM, ca isi asuma responsabilitatea politica pentru intarzierea aderarii tarii noastre la Spatiul Schengen.

"Eu imi asum responsabilitatea politica a intarzierii accesului Romaniei in Spatiul Schengen, pentru ca sunt seful statului si cineva trebuie sa isi asume aceasta responsabilitate. In acleasi timp, este evident ca marile noastre probleme sunt cantonate in zona justitiei si trebuie sa ne asumam si sub presedinte, fiecare trebuie sa ne asumam responsailitatile pe care le avem", a declarat, miercuri, Traian Basescu.

Vezi aici declaratia completa a presedintelui!

Ulterior, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, la postul public de televiziune, ca este dispus sa demisioneze din functie daca seful Executivului ii va solicita acest lucru.

"Daca prim-ministrul imi cere acest lucru, demisionez fara niciun fel de problema, daca eu sunt considerat vinovat pentru problemele legate de MCV (n.r. Mecanismul de Cooperare si Verificare) si acum de Schengen", a declarat Baconschi la TVR1.

"Deci, nu am, ca minister, nicio legatura cu MCV-ul (...), exista o coresponsabilitate a intregii societati romanesti fata de intarzierea termenului de acces la Schengen", a mai spus Baconschi.

Vezi aici declaratia completa a ministrului de Externe!

VIDEO! Dioxina ajunsa in alimente panicheaza Germania... AP: Cu vrajitoria nu-i de glumit in Romania. E tolerata chiar si de biserica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x