Antena Căutare

UPDATE! Alegeri in Republica Moldova. Dorin Chirtoaca obtine un nou mandat de primar

Candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, a castigat duminica un nou mandat la primaria Chisinaului, arata rezultatele exit-poll, transmite Unimedia. Peste 2,6 milioane de alegatori au fost asteptati la urne in Republica Moldova, dupa o campanie despre care presa de peste Prut sustine ca ar fi fost cea mai murdara si mai violenta din istoria tarii.

UPDATE!


Rezultatele exit-poll:
Dorin Chirtoaca, candidat PL - 52,7%
Igor Dodon, candidat PCRM - 41 %
Valentina Buliga, candidat PDM - 2,3%
Mihai Godea, candidat independent - 1%





Cele mai recente sondaje din Moldova arata ca Dorin Chirtoaca este creditat cu peste 40% din voturi, acesta fiind urmat de cel considerat a fi urmasul lui Vladimir Voronin in fruntea partidului comunist, Igor Dodon. Acesta din urma este creditat cu 30% din voturi.

Chisinaul are de ales acum intre continuarea unei politici europene si un trecut comunist, dupa o campanie electorala care a fost, sustin analistii, una dintre cele mai violente. Si nu este deloc exagerat ce spun.

A avut de toate: agresiuni fizice, amenintari, atacuri la persoana, miscari politice surprinzatoare, numere false ale unor ziare cunoscute, poze si filmulete trucate. Urnele de vot s-au deschis la ora 7.00, urmând sa se inchida la ora 21.00.

Vor fi alesi 898 de primari si peste 11.700 de consilieri locali.

sursa:Antena3

foto: radubusila.md

Franta interzice mentionarea Twitter si Facebook la radio si tv... Chile: Mii de persoane evacuate, in urma eruptiei vulcanului Puyehue...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x