Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

UPDATE! Alerta nucleara in Japonia, la un pas de nivelul maxim

Kyodo News anunta ca nivelul radiatiilor in zona Chiba, langa Tokyo, este de zece ori peste limitele normale.

UPDATE 16.30:

Personalul centralei de la Fukushima a fost evacuat in mare parte dupa ce nivelul de radiatii a ajuns la un nivel record in reactorul numarul 4. Compania aeriana Lufthansa a anuntat redirectionarea tuturor zborilor care ar fi trebuit sa aterizeze la Tokyo catre Osaka si Nagasaki.UPDATE 14.25:


UPDATE 14.20: Incinta reactorului 2 de la centrala nucleara Fukushima nu este etansa.

UPDATE 14.10: Situatia de la centrala nucleara de la Fukushima a alertat autoritatile nipone. Acestea au impus masuri speciale pentru cetatenii aflati pe o raza de 30 de kilometri de centrala.

Populatia din primetrul de siguranta este sfatuita sa ramana in case, oamenii sunt indemnati sa isi izoleze hainele purtate afara si sa tina geamurile si usile locuintelor inchise.

UPDATE 12.50:
Un nou cutremur de 6 grade s-a produs pe coasta de est a Japoniei in urma cu putin timp.
Premierul japonez Naoto Kan a anuntat ca nivelul de radioactivitate a crescut considerabil la complexul nuclear si le-a cerut persoanelor care locuiesc in zona centralei sa ramana in casa, potrivit AFP.

Bursa de la Tokio a cazut cu 14% din cauza exploziilor.

Explozia de la reactorul 2 nu a fost vizibila din exterior, spre deosebire de cele precedente produse la reactoarele 1 si 3. La reactorul 2 a avut loc luni seara o noua explozie. Nivelul radioactivitatii a crescut in zona.

Citeste si:

Ultimul bilant al cutremurului din Japonia: 2.475 de morti si 3.611 disparuti

foto: therealtimer.com

Recomandari