UPDATE! Grecia, paralizata de greva! Sute de ofiteri au luat cu asalt Ministerul Apararii!

Grecia va fi paralizata astazi de o greva generala. Angajatii din Sectorul public, dar si cei din sectorul privat vor iesi in strada pentru a protesta fata de noul plan de austeritate al Guvernului. Protestul va afecta transporturile terestre, navale, feroviare si aeriene.

UPDATE 13.05: Sute de ofiteri greci in retragere, furiosi de reducerile pensiilor lor impuse de UE si FMI, au invadat Ministerul Apararii, spargand usile si dezmembrand dispozitive, in timp ce multimea scanda "jos junta Pasok", referindu-se la partidul social-democrat aflat la guvernare

Criza se adanceste in Europa. Tot mai multi romani sunt afectati de recesiunea din Spania, unde numarul de somerilor a crescut la cel mai mare nivel din ultimii 15 ani, cu peste 95 de mii de persoane fara loc de munca.

Probleme si in Grecia unde taierile din sectorul public au produs nemultumire in randul bugetarilor care au blocat astazi intrarile in ministere in semn de protest. Mai mult, maine va avea loc o greva generala de 24 de ore.

Noile masuri ce urmeaza a fi luate de guvernul Papandreu pentru obtinerea urmatoarei transe de bani de la FMI si Uniunea Europeana nemultumesc angajatii sectorului public, care se pot confrunta cu noi taieri salariale de pana la 25%.

Guvernul elen a anuntat ca va fi nevoit sa renunte la serviciile a nu mai putin de 30.000 de oameni care lucreaza la stat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in perioada urmatoare in Republica Elena ca in data de 5 octombrie va avea loc o greva generala, de 24 de ore, la care vor participa sindicatul angajatilor din sectoarele public si privat.

Probleme sunt si in Spania unde nivelul somerilor a ajuns la un nivel record. Peste 95.000 de oameni au ramas fara un loc de munca, cea mai mare cifra inregistrata din anul 1996.

Foto: Intactimages / EPA

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri