Antena Căutare

UPDATE! Iulia Timosenko, condamnata la 7 ani de inchisoare. UE ameninta Ucraina

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko si-a depasit "drepturile si autoritatea, in scopuri ilegale", atunci cand a ordonat companiei energetice de stat Naftogaz sa semneze un acord in domeniul gazelor cu Rusia, in 2009, a anuntat judecatorul Rodion Kireev, citat de RIA Novosti.

UPDATE 16.05: Uniunea Europeana a amenintat marti Ucraina cu "consecinte importante" daca fostul premier Iulia Timosenko nu beneficiaza de o procedura in apel echitabila dupa condamnarea sa, in special in ceea ce priveste "incheierea" unui acord bilateral

UPDATE 13.00: Iulia Timosenko, fost prim-ministru al Ucrainei, a fost condamnata marti la sapte ani de inchisoare, pentru abuz de putere, si la plata unor daune de aproape 200 milioane de dolari

Aflata in arest preventiv din data de 5 august, Timosenko este judecata pentru ca, in 2009, a semnat, fara autorizarea Guvernului pe care il conducea, acorduri cu Rusia in domeniul gazelor, considerate defavorabile Ucrainei.

Procesul fostului premier ucrainean a fost reluat la sfarsitul lunii septembrie, dupa 15 zile de intrerupere, sub monitorizarea Uniunii Europene, care cere eliberarea fostului premier ucrainean.

Parchetul a cerut sapte ani de inchisoare impotriva Iuliei Timosenko. Apararea a pledat pentru eliberarea ei, denuntand un proces "politic" si absenta unui delict.

Procesul este monitorizat de Uniunea Europeana, care se teme ca acest caz sa nu fie de fapt o reglare de conturi politice, care ar permite presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici sa se debaraseze de principala sa opozanta.

Alegeri parlamentare in Polonia. Partidul premierului Donald Tusk ramane la putere... Arme pentru Brad Pitt, confiscate de o echipa SWAT la Budapesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x