Antena Căutare

UPDATE! Japonia: Cutremur de 7,1 grade. Alerta de tsunami, anulata

Un cutremur cu o magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter s-a produs in Japonia. Autoritatile au dat alerta pentru tsunami. Deocamdata, nu se cunosc date despre eventuale victime sau pagube materiale.

UPDATE 19.10: Seismologii americani de la USGS au revizuit magnitudinea anuntata a cutremurului din Japonia, de la 7,4, la 7,1 grade pe scara Richter

UPDATE 19.05: Specialistii niponi au ridicat alerta de tsunami

UPDATE 18.35: Autoritatile au demarat procedurile de evacuare in mai multe zone din prefectura Myagi, in urma alertei de tsunami.

Seismul a avut loc la circa 40 de kilometri de coasta de nord-est a Japoniei si la aproximativ 350 de kilometri de Tokyo, a anuntat Agentia meteorologica japoneza, care a avertizat cu privire la un tsunami de pana la doi metri inaltime, relateaza AFP.

Cutremurul s-a resimtit totusi la Tokyo, unde cladirile s-au clatinat aproximativ un minut.

TEPCO, operatorul centralei nucleare de la Fukushima, a anuntat ca nu au fost constatate probleme cauzate de noul seism, procesul de racire al reactoarelor nu a fost afectat, continuand injectia cu azot intr-unul dintre reactoarele avariate. Personalul a fost evacuat intr-o cladire antiseismica, urmand sa efectueze o evaluare a aparaturii imediat ce alerta de tsunami va fi ridicata.

In prefectura Myagi s-au semnalat intreruperi ale alimentarii cu energie electrica.

Conform normelor care reglementeaza traficul feroviar circulatia trenurilor de mare viteza din zona afectata a fost oprita.

Un cutremur o intensitate de 9 grade, cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia, s-a produs la 11 martie in nord-estul tarii, fiind urmat de un tsunami cu valuri de zece metri inaltime.

UE a interzis importurile alimentare din Japonia... IMAGINI SOCANTE! Un barbat s-a auto-incendiat in Amsterdam...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x