Antena Căutare

UPDATE! Libia: Fiul lui Gaddafi a reusit sa evadeze, dupa ce fusese capturat

Mii de oameni se indreapta la aceasta ora spre centrul capitalei libiene Tripoli. Al Jazeera: Premierul libian si directorul televiziunii de stat au fugit in Tunisia. Lupte violente au avut loc, luni dimineata, in jurul locuintei liderului libian Muammar Gaddafi din Tripoli. Rebelii preluasera duminica controlul mai multor cartiere ale capitalei, potrivit AFP. Confruntarile se desfasoara si in partea de sud a capitalei, scriu agentiile internationale de presa.

Ora 21:30 Fiul cel mare al presedintelui Libian Muammar Gaddafi, Mohammad, care a fost capturat de rebeli astazi, a reusit sa evadeze, potrivit informatiilor difuzate de televiziunea Al Jazeera, citata de RIA Novosti. Mohammad a fost arestat in timp ce acorda un interviu pentru televiziunea Al Jazeera si a reusit sa scape cu ajutorul rebelilor.

Ora 20.20 Liderul libian Muammar Gaddafi a parasit locuinta sa din Tripoli cu ajutorul trupelor loialiste, anunta Al Jazeera.

UPDATE 18.20: Rebelii au pus stapanire pe mare parte din Tripoli, capitala Libiei, inclusiv pe televiziunea de stat. Un al treilea fiu al lui Gaddafi, Saadi, a fost capturat de rebeli, anunta televiziunea Al Arabiya, citandu-l pe liderul Consiliului National de Tranzitie, transmite Reuters.


Postul national de televiziune, Libia Tv, este sub controlul rebelilor. Nu este cunoscut locul in care se ascunde Muammar Gaddafi.


Un convoi cu circa 100 de autovehicule ale rebelilor libieni veniti din vestul Libiei au intrat duminica seara in Tripoli. Insurgentii au fost intampinati cu strigate de bucurie si tiruri de arma de locuitorii din zona.

Rebelii au sarbatorit intrarea in capitala in Piata Verde, locul unde se aduna, in mod traditional sustinatorii lui Muammar Gaddafi.

Diplomatii ambasadei Libiei la Damasc au anuntat luni, intr-un comunicat, ca se raliaza Consiliului National de Tranzitie (CNT), organul politic ak rebeliunii libiene.

Khamis, unul dintre fiii liderului libain Muammar Gaddafi, conduce o unitate militara spre centrul capitalei Tripoli, a anuntat televiziunea Al Arabiya, care citeaza surse rebele, potrivit Reuters.


O echipa de jurnalisti BBC, prinsa in schimbul de focuri

Un convoi al rebelilor, in cadrul caruia se deplasa si echipa ziaristilor de la BBC, a fost atacat de fortele loiale colonelului Gaddafi.

Reporterul BBC Rupert Wingfield-Hayes insotea rebelii in drumul acestora spre centrul capitalei Tripoli cand a fost prins in schimbul de focuri.

foto: Intact Images/ EPA

Cisterne de benzina americane, atacate de pakistanezi pe motocicleta.... Camere video sau mai multi politisti pe strazi, solutiile britanicilor impotriva luptelor de strada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x